Wandelen door de stad? Gebruik de Hidden Deventer app

Wandelen door de stad? Gebruik de Hidden Deventer app

Het heerlijke zomerse weer is gearriveerd. We lezen onze boeken weer heerlijk in de tuin of langs de IJssel en we gaan weer naar buiten om te wandelen. Wil jij een keer wat anders dan het standaard rondje wandelen door de stad? Download dan de Hidden Deventer app!

Hidden Deventer is een nieuwe gratis wandelroute door de binnenstad van Deventer. Tijdens deze wandeling neemt het historische personage Katharina Kerstkens je mee door Deventer aan het eind van de 15e eeuw.

Waar kon je in 1495 in Deventer terecht om religieuze boeken te kopen en te lezen? Met de app Hidden Deventer kun je aan de hand van een historische GPS-kaart door het verleden van Deventer Boekenstad wandelen. Katharina Kerstkens neemt je mee door Deventer en laat het stadsleven tot leven komen terwijl ze verhalen vertelt over de verschillende plekken waar je staat.

De verhalen zijn in het Nederlands en in het Engels te beluisteren, op locatie of thuis. Op iedere plek kun je naar ‘Ontdek Meer’ luisteren, met achtergrondinformatie ingesproken door historici. De verhalen van de app verbinden op een speelse manier publieke ruimtes met historische objecten, waarbij je kennismaakt met de leefwereld van Deventer burgers aan het eind van de 15e eeuw.

Downloaden

 De Hidden Deventer-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. De nieuwe app is op de volgende plekken te downloaden:

Voor iOS (Apple): https://apps.apple.com/sg/app/hidden-deventer/id1531113078

Voor Android (Google): https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.ac.exeter.hiddendeventer

De app

De app is ontwikkeld door een team van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Athenaeumbibliotheek als onderdeel van het internationale project Public Renaissance. Dit onderzoeksproject is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese universiteiten (Groningen, Exeter, Trento, Valencia en Erlangen-Nürnberg) en erfgoedpartners (zie: https://bit.ly/2UAX4g8).

Naast Hidden Deventer zijn ook historische stadwandelingen verschenen voor vier andere Europese steden: Exeter, Trento, Valencia en Hamburg. Zie voor meer informatie over de Hidden Cities-apps: https://www.hiddencities.eu/.