Ondanks sluiting toch boeken lenen, dat doe je bij de Afhaalbieb!

Tijdens de persconferentie van 23 maart is besloten dat de huidige maatregelen verlengd worden tot en met 20 april. Gelukkig kun je in deze periode gewoon blijven lezen doormiddel van de Afhaalbieb, we zetten graag alle informatie nog even voor je op een rijtje!

Door de huidige coronamaatregelen is het momenteel helaas nog niet mogelijk om activiteiten te bezoeken, te werken of studeren in onze vestigingen. Maar gelukkig kunnen wij wel met z'n allen blijven lezen want de Afhaalbieb blijft open! Dat betekent dat jij jouw gereserveerde boeken, bij jouw vestiging kan afhalen en je geleende materialen kan inleveren. En wat krijgen wel veel leuke aanvragen binnen, wil jij ook een reservering plaatsen? Lees snel verder hoe jij gebruik kan maken van de Afhaalbieb.

Ik heb nog materialen thuis, hoe zit dat met het inlevertermijn?

Wij zijn de komende periode nog gedeeltelijk geopend. Lukt het je niet om materialen die je thuis hebt bij ons in te leveren? Dat is geen probleem, wij zullen ervoor zorgen dat je in deze lockdownperiode geen boetes hoeft te betalen voor materialen die je tijdens de lockdown hebt geleend.

Wij verlengen automatisch de uitleen periode tot een week na de lockdown, zo loop je geen risico's op een boete. Daarnaast zullen openstaande boetes van voor de lockdown niet doorlopen.

Materialen reserveren bij de Afhaalbieb

Via onze app of website kun je boeken uitzoeken en vervolgens reserveren. Als deze aanvraag bij ons binnen is, gaan we aan het werk om je boeken klaar te leggen op de door jou gekozen vestiging. Na de bevestigingsmail dat we je boeken of films hebben klaargelegd, kun je ze ophalen. Bekijk voordat je thuis vertrekt de actuele openingstijden van je vestiging. Die kunnen de komende tijd tussentijds veranderen.

Op de volgende vestigingen kan je op dit moment boeken reserveren en ophalen:

• Centrum
  • Colmschate
  • Keizerslanden
  • Bathmen
  • Schalkhaar
  • Diepenveen
  • Lettele

Hulp bij reserveren

Vind je online reserveren lastig? Neem dan telefonisch contact met ons op, we helpen je graag! Kun je door je gezondheid of een andere reden helemaal niet naar een van onze vestigingen komen en wil je graag boeken lenen? Neem ook dan contact met ons op, dan bekijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 9.00 - 17.00 uur contact opnemen via het telefoonnummer 0570 67 57 00

Reserveringen afhalen en boeken inleveren: veiligheid staat voorop

We vragen je om je aan de volgende afspraken te houden:

• Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Kom alleen
  • Draag in de bibliotheek een mondkapje
  • Houd afstand
  • Volg de aangegeven routes binnen de bibliotheek
  • Volg instructies van onze medewerkers op

Zo houden we de bibliotheek een veilige plek voor iedereen.

Nog geen lid?

Onze leden kunnen boeken reserveren in de Afhaalbieb en op elk moment gebruiken maken van de Online Bibliotheek om e-books en luisterboeken te lenen. Ben jij nog geen lid van de bibliotheek? Bekijk hier hoe je lid kunt worden.

Wist jij dat voor kinderen tot 18 jaar een lidmaatschap zelfs helemaal gratis is?

Vragen

Op www.bibliotheekdeventer.nl/afhaalbieb vind je onze actuele openingstijden per vestiging, meer informatie over de afhaalbieb en (boeken)tips voor de komende lockdown periode.

Bekijk de meest gestelde vragen hier. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze vragen stellen via . We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren. Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.