Esila en Nora uit Deventer bemachtigen finale plek in de Overijsselse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Esila en Nora uit Deventer bemachtigen finale plek in de Overijsselse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Vandaag hebben Esila Bölük en Nora Jonkers de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Een unieke prestatie aangezien beide winnaressen uit Deventer komen!

Aan de regionale finale deden negen kinderen uit groep 7 en 8 mee van basisscholen uit Olst-Wijhe, Nijverdal-Hellendoorn, Raalte, Rijssen-Holten en Deventer. Vanwege het coronavirus was de wedstrijd online en hebben de deelnemers doormiddel van voorleesfilmpjes mee kunnen doen. 

Op naar de Overijsselse finale!

Nora Jonkers zit in groep 8 van de Hovenschool. Zij las voor uit 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt. Het boek gaat over vijf jongelingen die voordat zij tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur.

Esila Bölük is een groep 8-leerling van Kindcentrum Rivierenwijk. Zij las voor uit 'S.O.S. manege in nood' van Hetty van Aar. Het boek gaat over Ellen en haar vriendinnen die gaan helpen op manege Het Hoefijzer. Als ze erachter komen dat het slecht gaat met de manege, organiseren ze een open dag.

Esila en Nora mogen nu meedoen aan de Overijsselse finale van de voorleeswedstrijd in mei. De winnaar van deze wedstrijd mag vervolgens Overijssel vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de voorleeswedstrijd.

De regionale finale terugkijken

Bekijk in deze video van de Bibliotheek het jurycommentaar én natuurlijk de bekendmaking van de twee winnaars.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.