Hoera! Dolfje Weerwolfje is 25 jaar!

In 2021 bestaat Dolfje Weerwolfje alweer 25 jaar. Wrow! De jaarlijkse Dolfje Weerwolfje week is dit keer dus extra feestelijk. Paul van Loon bedacht Dolfje en schreef er een hele serie boeken over.

Dolfje Weerwolfje

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Op zijn zevende verjaardag wordt Dolfje wakker. Hij schrikt zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen. "Ik wil dit niet," gromt Dolfje. "Misschien gaat het vanzelf over," zegt Timmy.

"Ja jij hebt makkelijk praten," gromt Dolfje. "En als het niet overgaat? Wat dan?" Drie nachten per maand, bij volle maan, verandert Dolfje in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op! Dat maakte Dolfje een beetje verdrietig, gelukkig vonden Timmy en zijn ouders het niet erg. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen.Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Wrow! Dolfje boekentips

• Spookweerwolven
  • Weerwolvensoep
  • Griezelwielen
  • Weerwolfhooikoorts
  • Volle maan
  • Weerwolfgeheimen
  • Dolfje ontvoerd!
  • Dolfje Weerwolfje

Een feestelijk jubileum

Dit jaar bestaat Dolfje Weerwolfje alweer 25 jaar. Twee generaties zijn inmiddels opgegroeid met het weerwolfje. Van 27 februari tot 7 maart daarom een extra feestelijke Dolfje Weerwolfje week!

Op woensdag 24 februari ontving Paul van Loon als eerste kinderboekenschrijver ooit maar liefst drie Gouden Boeken tegelijk! Hij ontving deze prijs voor Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan. En kwam het gloednieuwe boek over Dolfje uit! Je kan Weerwolfraket hier alvast bij ons reserveren!

Wat is er te doen tijdens de Dolfje Weerwolfje week?

Online boeklancering Weerwolfraket

Op zaterdag 27 februari om 19.00 uur, vindt in samenwerking met het Tropenmuseum, de online boekpresentatie van ‘Weerwolfraket’ plaats.
Te gast zijn Paul van Loon, wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en Natuurmonumenten-boswachter Ruben Vermeer. Via Facebook kan jij de boekpresentatie volgen, zet jezelf aanwezig op het Facebook event en krijg automatisch een melding!

Luister naar de Grote Vriendelijke Podcast met Paul van Loon

Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Dolfje Weerwolfje ging Paul van Loon in gesprek met kinderboekenrecensenten Jaap Friso (jaapleest.nl) en Bas Maliepaar (Trouw). Van Loon vertelt in deze aflevering over hoe Dolfje zijn hoofd binnen is geslopen en er nooit meer is weggegaan.

Knutselen met Dolfje

Wil jij knutselen en aan de slag met Dolfje Weerwolfje? Hier vind je gratis kleurplaten en een Dolfje Weerwolfje masker.

Lezen en luisteren

Ook zo gek op Dolfje Weerwolfje? In de bibliotheek vind je verschillende materialen terug. Zo kan je  de boeken uit de Dolfje Weerwolfje reeks hier reserveren en lenen. Naast boeken hebben wij in de Online Bibliotheek hebben we ook e-books, deze kan je hier lenen.

Nog geen lid?

Ben jij nog geen lid van de bibliotheek? Bekijk hier ons lidmaatschap. Wist jij dat voor de jeugd tot 18 jaar een lidmaatschap zelfs helemaal gratis is?