De online Deventer Boekenweek

De Deventer Boekenweek van zaterdag 6 t/m zondag 14 maart 2021 gaat door met een aangepast programma met als thema Tweestrijd.

Deventer leest door

Onlangs maakte de organisatie van de landelijke Boekenweek bekend dat die week in verband met corona verplaatst wordt naar de zomer, wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn.

De organisatie van de Deventer Boekenweek zat daarom even in tweestrijd, maar heeft besloten dat een aantal geplande activiteiten toch door kunnen gaan. En zodra bekend is wanneer de landelijke Boekenweek plaats vindt, staat ook dan een mooi programma klaar. Een extra boekenweek dus!

Wat kan je doen tijdens de Deventer Boekenweek?

Athenaeumbibliotheek minicollege

De Athenaeumbibliotheek presenteert haar collectie in twee online minicolleges. Suzan Folkerts spreekt over de tweestrijd van Geert Grote, de charismatische prediker uit de veertiende eeuw die zich bekeerde en daarna ook andere Deventenaren tot een vromere levensstijl opriep. Wat weten we eigenlijk over zijn bekering en hoe past zijn verhaal in de traditie van bekeringsverhalen in de middeleeuwen?

Leesdate met boekenweekburgermeester Sophie Tak

Tijdens de Deventer Boekenweek organiseren wij twee online leesclubs. De eerste is met Sophie Tak (1975). Tak is de Deventer Boekenweekburgermeester van 2021! Zij debuteerde in 2020 met de roman 'Phineas’ feest'. Deze titel gaan wij samen lezen en bespreken op de leesdate met Sophie!

Leesdate met Lize Spit

Lize Spit (1988) groeide op in Viersel, in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Samen met Lize bespreken we haar nieuwste roman 'Ik ben er niet''. Een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.

Boekencast

De Nieuwe Oost zendt het online programma De Boekencast uit, live vanuit Boekhandel Praamstra. Gasten zijn meer en minder bekende Deventer schrijvers, lezers, dichters, singer-songwriters en andere lokale boekenstrijders.

PubQuiz

De Deventer Boekenweek is natuurlijk niet compleet zonder haar eigen PubQuiz. Dit jaar wordt de PubQuiz vanuit Café Persee uitgezonden. Onder leiding van Wim den Blanken & Jeroen Schwartz