Meest uitgeleende E-books van 2020

Het gemak van een e-book is groot, je kan het lezen op je telefoon, tablet of e-reader. Het boek weegt nauwelijks iets en je hoeft er de deur niet voor uit om ze te lenen. Erg handig, zeker tijdens de lockdown.

Ook wij merken dat de coronapandemie ervoor gezorgd heeft dat het afgelopen jaar veel meer e-books zijn uitgeleend! Zo werd er afgelopen week bekend gemaakt dat het uitlenen van e-books in Deventer zelfs verdubbeld is in vergelijking met 2019. Er zijn maar liefst 41.246 e-books door jullie geleend!

Wij vinden het ontzettend leuk om te horen dat jullie zoveel gebruik maken van deze onlinedienst. Benieuwd naar de meest uitgeleende titels? Wij hebben ze voor je verzameld. Ze zijn te reserveren in onze collectie.

Top 5 E-books jeugd

webafbeelding nieuwsbericht ebooksjeugd

1. De grijze jager

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. De ruïnes van Gorlan is het eerste deel in de Grijze Jager-serie over Will en zijn vrienden van kasteel Redmont.

2. Logboek van Bram Botermans

Brugklasser Bram Botermans wil absoluut geen loser zijn. Maar hoe voorkom je dat, als je groeispurt nog moet komen, je op school moet oppassen voor de KaasTik en je zo'n beetje onderaan de ranglijst van populaire jongens staat? Logboek met veel grappige zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

3. Bekijk het maar!

Bram Botermans vindt zichzelf perfect. Maar zijn vader wil een echte vent van hem maken. Als dat niet meteen lukt, dreigt hij Bram naar zomertrainingskamp te sturen. Logboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

4. Een hondenleven

Het is zomervakantie. Bram zou het liefst drie maanden lang binnen blijven en gamen, maar zijn ouders hebben heel andere plannen. Logboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

5. De avond is ongemak

De dood van een jongen uit een gereformeerd gezin heeft grote invloed op het leven van zijn ouders en zijn broer en zussen. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies.  Vanaf ca. 15 jaar.

Top 5 E-books volwassenen

webafbeelding nieuwsbericht ebooksjeugd

1. De meeste mensen deugen

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen.

2. Een dag in december

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal. Voor iedereen die de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks verslonden heeft.

3. Vergiffenis

De Venetiaanse hoofdcommissaris van politie Guido Brunetti wordt betrokken bij een zaak waarin verdachte transacties met geneesmiddelen centraal staan.

4. 't Hooge Nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

5. Het lied van mij en jou

Zoë werkt als harpiste in een hospice sinds ze in haar oude baan als concertharpist een paniekaanval kreeg. Ze begeleidt mensen in hun stervensproces, een baan waarin ze vervulling vindt. ‘Een lied van mij en jou’ van J.D. Barrett is een heerlijke roman voor lezers van Jill Mansell en Santa Montefiore.

De online bibliotheek

Genieten van duizenden e-books en luisterboeken met jouw bibliotheekabonnement? Dat kan nu met een nieuwe Bibliotheek-app waarin je heel makkelijk kunt lenen, lezen en luisteren. De app is hier te downloaden.

Hulp nodig?

Vind je het gebruik van de Online Bibliotheek of E-books lastig? Neem dan telefonisch contact met ons op, we helpen je graag!

Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 9.00 - 17.00 uur contact opnemen via het telefoonnummer 0570 67 57 00