Lees je door de lockdown: Afhaalbieb voor gereserveerde materialen

Tijdens de persconferentie op 12 januari werd duidelijk dat we helaas langer dicht moeten blijven; tot en met 9 februari voor korte bezoeken, activiteiten, werken en studeren. Gelukkig blijft de Afhaalbieb wel open. Lees snel verder om te kijken wat er nog wel kan!

Het jaar 2021 is nog maar twee weken onderweg en we mogen helaas nog niet open. We missen de gezellige drukte in al onze vestigingen, in Bathmen, Diepenveen, Lettele, Schalkhaar, Okkenbroek, Keizerslanden en Colmschate. We kijken uit naar het moment dat we jullie weer met open armen mogen ontvangen. Voor nu hebben wij voor jullie een lijst verzameld met tips waar je tijdens de lockdown nog wel gebruik van kan maken. Lees en luister jezelf de lockdown door, samen komen we er wel!

Materialen reserveren bij de Afhaalbieb

Via onze app of website kun je boeken uitzoeken en vervolgens reserveren. Als deze aanvraag bij ons binnen is, gaan we aan het werk om je boeken klaar te leggen op de door jou gekozen vestiging. Na de bevestigingsmail dat we je boeken of films hebben klaargelegd, kun je ze ophalen. Check voordat je thuis vertrekt de actuele openingstijden van je vestiging. Die kunnen de komende tijd tussentijds veranderen.

Op de volgende vestigingen kan je op dit moment boeken reserveren en ophalen:

• Centrum
  • Colmschate
  • Keizerslanden
  • Bathmen
  • Schalkhaar
  • Diepenveen
  • Lettele

De Verrassingstas

Vind je het fijn om te blijven lezen in deze gekke tijden? Maar weet je niet welk boek je wilt lenen? Bestel een verrassingstas! Op basis van een aantal vragen die jij beantwoordt, vullen we de tas met boeken en andere materialen uit je favoriete genre. Elimineer de keuzestress en laat je door ons verrassen! De verrassingstas kan je hier reserveren.

Hulp bij reserveren

Vind je online reserveren lastig? Neem dan telefonisch contact met ons op, we helpen je graag! Kun je door je gezondheid of een andere reden helemaal niet naar een van onze vestigingen komen en wil je graag boeken lenen? Neem ook dan contact met ons op, dan bekijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 9.00 - 17.00 uur contact opnemen via het telefoonnummer 0570 67 57 00

Reserveringen afhalen: veiligheid staat voorop

We vragen je om je aan de volgende afspraken te houden:

• Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Kom alleen
  • Draag in de bibliotheek een mondkapje
  • Houd afstand
  • Volg de aangegeven routes binnen de bibliotheek
  • Volg instructies van onze medewerkers op

Zo houden we de bibliotheek een veilige plek voor iedereen.

Inlevertermijn materialen verlengd

De komende periode zijn wij gedeeltelijk geopend. Lukt het niet om materialen die je thuis hebt bij ons in te leveren? Dat is geen probleem. We verlengen materialen die deze periode ingeleverd zouden moeten worden automatisch tot een week na de lockdown. Ook zullen openstaande boetes niet doorlopen.

De Online Bibliotheek

Naast de Afhaalbieb is er ook online nog van alles te doen. Het online aanbod is erg divers, zo zijn er voor de jeugd verschillende apps, e-books en leerzame spellen! Het complete aanbod voor de jeugd is hier te vinden

Ook voor volwassenen hebben we genoeg te doen online! Al onze kijk- en luistertips zijn hier te vinden. Lees je liever een boek? Dan hebben wij een mooi aanbod met e-books. Al onze leestips vind je hier

Nog geen lid?

Onze leden kunnen boeken reserveren in de Afhaalbieb en op elk moment gebruiken maken van de Online Bibliotheek om e-books en luisterboeken te lenen. Ben jij nog geen lid van de bibliotheek? Bekijk hier hoe je lid kunt worden.

Wist jij dat voor kinderen tot 18 jaar een lidmaatschap zelfs helemaal gratis is?

Vragen

Op www.bibliotheekdeventer.nl/afhaalbieb vind je onze actuele openingstijden per vestiging, meer informatie over de afhaalbieb en (boeken)tips voor de komende lockdown periode.

Bekijk de meest gestelde vragen hier. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze vragen stellen via . We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren. Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.