Bibliotheek weer open voor uitleen, inleveren, werken, studeren en activiteiten

Goed nieuws! Tijdens de persconferentie gisteren werd duidelijk dat de maatregelen van 3 november weer worden versoepeld. Dat betekent dat het al vanaf morgen weer mogelijk is om zonder afspraak naar de bibliotheek te gaan voor het uitzoeken of inleveren van materialen. Ook activiteiten in de bibliotheek zullen naar aanleiding van de versoepelingen weer langzaam worden opgestart en je kan weer komen werken en studeren. Kom je snel een keertje langs? Alle informatie over onze bibliotheek en het coronavirus vind je op www.bibliotheekdeventer.nl/corona.

Bibliotheek weer open vanaf 19 november

Vanaf morgen kan je jouw favoriete bibliotheekvestiging weer op de normale tijden bezoeken. Alle reguliere openingstijden vind je op onze website. Wij vragen iedereen die een bezoek wil brengen aan de bibliotheek om anderhalve meter afstand te bewaren van andere bezoekers en van medewerkers van de bibliotheek. Ben je 13 jaar of ouder, draag dan een mondkapje tijdens je bezoek. Zo houden we de bibliotheek een fijne en veilige plek voor iedereen. Ook basismaatregelen blijven erg belangrijk: kom niet als je klachten hebt, houd afstand en was je handen regelmatig. Al onze afspraken voor een veilig verblijf vind je hier.

Lezen, werken en studeren in de bieb kan weer!

We weten dat velen van jullie er op zaten te wachten en ook hier hebben we goed nieuws: lezen, werken en studeren in de bibliotheek kan vanaf morgen ook weer! We hebben coronaproof werk- en zitplekken voor je klaarstaan, waar je veilig aan de slag kunt.

Activiteiten langzaam opgestart

Ook de activiteiten van de bibliotheek worden langzaam weer opgestart. Wil je naar een activiteit, dan vragen we je je plek vooraf via de website te reserveren en tijdens de activiteit zoveel mogelijk op de jou toegewezen plek te blijven zitten. Hier lees je alles over het coronaproof bijwonen van activiteiten.

Eten en drinken afhalen

Oscar en Koek en Boek zijn helaas gesloten. Wél kun je er vanaf morgen weer wat te drinken of wat kleins te eten afhalen. Actuele informatie over Oscar vind je via Instagram. Koek en Boek in Keizerslanden is open tijdens de openingsuren van deze vestiging.

Bedankt!

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor de steun en het begrip tijdens de afgelopen periode. Ondanks de uitzonderlijke situatie waarin we zitten, hebben de medewerkers van de bibliotheek de afgelopen tijd op verschillende manieren heel veel waardering mogen ontvangen, en daar zijn we enorm dankbaar voor. We zijn ontzettend blij dat we er ondanks alles toch voor jullie konden zijn. Soms was dat telefonisch, soms online en gelukkig vaak genoeg ook op locatie in de vestigingen van de bibliotheek. We hopen dat jullie ons ook in de toekomst blijven opzoeken met al jullie vragen, opmerkingen en verzoeken!