Direct naar de inhoud

Bibliotheek gesloten voor werken, studeren en activiteiten, gaat over op Afhaalbieb

Tijdens de persconferentie van 3 november kondigde de overheid aan dat alle bibliotheken in Nederland voorlopig hun deuren moeten sluiten voor korte bezoeken, activiteiten werken en studeren. Natuurlijk willen we dat iedereen, zeker in deze tijd, gewoon boeken kan blijven lezen ter ontspanning. Daarom roepen we een oude dienst nieuw leven in: de afhaalbieb is terug.

Afhaal bieb voor reserveringen: hoe werkt het?

Via onze app of website kun je boeken uitzoeken en vervolgens reserveren. Als deze aanvraag bij ons binnen is, gaan we aan het werk om het je boeken klaar te leggen op de door jou gekozen vestiging. Na de bevestigingsmail dat we je boeken of films hebben klaargelegd, kun je ze ophalen. Check voordat je thuis vertrekt de actuele openingstijden van je vestiging. Die kunnen de komende tijd tussentijds veranderen.

Vind je online reserveren moeilijk? Neem dan telefonisch contact met ons op, we helpen je graag!

Op de volgende vestigingen kan je op dit moment boeken reserveren en ophalen:

• Centrum
  • Colmschate
  • Keizerslanden
  • Bathmen
  • Schalkhaar
  • Diepenveen
  • Lettele

Let op: op dit moment is het voor ons nog niet mogelijk om alle boeken uit onze collectie meteen te leveren. Dit heeft onder andere te maken met nog geldende regelingen rondom het beperken van verplaatsingen. Kom daarom alleen naar de afhaalbieb wanneer je een bevestiging hebt gehad dat het materiaal daar voor je klaarligt.

Reserveringen afhalen: veiligheid staat voorop

Je gereserveerde boeken staan voor je klaar in een papieren tas. We vragen je om je aan de volgende afspraken te houden:

• Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Kom alleen
  • Draag in de bibliotheek een mondkapje
  • Houd afstand
  • Volg de aangegeven routes binnen de bibliotheek
  • Volg instructies van onze medewerkers op

Zo houden we de bibliotheek een veilige plek voor iedereen.

Boeken inleveren: alleen bij ophalen van een reservering

In deze fase kun je alleen boeken inleveren als je een reservering die voor je klaar staat op komt halen. Alle media die tussen 5 en 18 november ingeleverd zouden moeten worden zijn door ons automatisch met 3 weken verlengd. Je hoeft je dus nog steeds geen zorgen te maken over een boete.

Meer informatie

Op www.bibliotheekdeventer.nl/afhaalbieb vind je onze actuele openingstijden per vestiging, meer informatie over de afhaalbieb en (boeken)tips.