November is Kookboekenmaand!

Kookboeken: om je vingers bij af te likken.

De hele maand november viert de Bibliotheek Deventer Kookboekenmaand. Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Of je nou gek bent van de Noord-Europese of de Aziatische keuken en of je nou houdt van vlees, vis, vega(n) eten of bakken, in de bibliotheek vind je altijd inspiratie

Wat gebeurt er in de Bibliotheek tijdens de Kookboeken maand?

Kookboeken vind je in deze periode op de speciaal daarvoor ingerichte presentatietafels in alle vestigingen. In de Kookboekenmaand organiseert de Bibliotheek Deventer samen met inwoners en partijen in Deventer activiteiten rond koken, proeven en kookboeken. Welke activiteiten er plaats vinden lees je hier.

Wie heeft er volgens jou echt een kookboek nodig? Nomineer en win!

helpkokenbanner

In de Kookboekenmaand organiseert de Bibliotheek Deventer ook een wedstrijd ‘Wie heeft er volgens jou echt een kookboek nodig?’ Wie in je omgeving maakt alleen misbaksels of smakeloze pastaschotels? Laat het de bibliotheek weten! Nomineer je moeder, vader, oma, huisgenoot of partner en geef aan waarom hij of zij echt een kookboek nodig heeft. Een jury onder leiding van een Deventer topkok zal op zaterdag 28 november de 3 leukste en meest originele nominaties belonen met een bijzonder kookboek.

Stuur je nominatie in een verhaal, gedicht, lied, filmpje of in een andere vorm naar . Nomineren kan tot en met zondag 22 november.

Het grote Bibliotheek kookboek! Stuur je eigen recept in.

bannerrecept

Iedereen kent het wel, jij hebt dat ene recept waar je snel naar grijpt als mensen bij je komen eten, dat je leuk vind om klaar te maken of waar mensen naar vragen of jij dat wil klaarmaken als zij komen eten bij jou! De feestdagen zien er dit jaar net iets anders uit dan anders, laten we er samen alsnog een mooie december maand van maken en zorgen dat er heerlijk eten op tafel staat!

Wij roepen alle beginnende koks, culinaire toptalenten, en taartenbakkers op om jouw favoriete recept te delen met ons en andere bezoekers van de Bibliotheek! Laat jouw favoriete recept achter en krijg een plekje in het het grote Bibliotheek kookboek! Dit kookboek wordt in december online gezet zodat iedereen kan genieten van een mooi kookboek wat door jullie gemaakt is! Vul het onderstaande formulier in, dit kan tot 2 december, wij kunnen niet wachten op al jullie mooie recepten!

Lever met dit formulier je recept in

Om je recept in het Grote Bibliotheek Receptenboek te krijgen, kun je onderstaand formulier gebruiken. We vragen je alle gegevens in te vullen. Wil je anoniem meedoen, dan kan je een schuilnaam invullen bij het vakje naam.

In de bijlage kan je eventueel ook een foto van je recept kwijt: we vragen je hier alleen jouw eigen foto's aan te leveren in verband met het auteursrecht.