Coronavirus: extra maatregelen

Naar aanleiding van de nieuwe landelijke regels en adviezen van de overheid rondom corona nemen wij extra maatregelen. Het goede nieuws is: werken, studeren, lezen of een boek uitzoeken, het is allemaal nog steeds mogelijk. Ook onze activiteiten gaan door, wel met een maximum bezoekersaantal per activiteit en met gebruik van online kaartverkoop.

Nieuw is dat we al onze bezoekers vragen een mondkapje te dragen bij het bezoek aan onze bibliotheek. Ook zelf dragen we een mondkapje of gezichtsmasker. Zo zorgen we er samen voor dat we ook open kunnen blíjven.

De basismaatregelen blijven erg belangrijk. Kom niet als je klachten hebt, houd afstand en was je handen regelmatig. Dit zijn alle afspraken nog een keer op een rij:

• Kom niet naar de bibliotheek wanneer je last hebt van symptomen die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals niezen, hoesten, verhoging, koorts en andere griepachtige verschijnselen.
  • Houd altijd minstens 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • Draag een mondkapje tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Als je gaat zitten, bijvoorbeeld om te werken of studeren, mag je het kapje afdoen. Ook onze medewerkers gebruiken mondkapjes.
  • Neem een mandje mee. Zo houden we bij hoeveel mensen er binnen zijn. Zijn de mandjes op? Dan mag je helaas op dat moment niet naar binnen.
  • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
  • Wij maken veelgebruikte plekken regelmatig schoon. Wil je zelf een werkplek of computer schoonmaken voor of na gebruik, dan zijn hier schoonmaakproducten voor beschikbaar. Deze staan klaar voor gebruik op verschillende plekken in de bibliotheek.
  • Ga je naar een activiteit in de bibliotheek, koop je kaartje van tevoren via onze website en houd rekening met ons advies rondom mondkapjes.
  • Een medewerker kan een 'checkgesprek' voeren. We vragen je dan voordat je binnenkomst of jij of je huisgenoten bepaalde klachten hebt (gehad). Daarvoor gebruiken we deze vragenlijst van het RIVM.