Nieuwe online Bibliotheek app voor e-books en luisterboeken

Sinds deze zomer is de app van de online Bibliotheek vernieuwd. In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'.

Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. Daarnaast heeft de app functies om het lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en kunnen ze previews bekijken of een fragment beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt. De app is nu te downloaden voor Android en iOS.

Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken kunnen leden en niet-leden daarnaast op zaterdag 31 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Bibliotheek Centrum komen. Voor al je vragen over de nieuwe app organiseert de Bibliotheek Deventer op die dag in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek een online Bibliotheek-markt. Ontdek de mogelijkheden van het lezen via je tablet, het beluisteren van boeken via je smartphone en het zoeken in de catalogus via je laptop.

Al je favoriete e-books en luisterboeken in één app

In de nieuwe online Bibliotheek app staan alle e-books en luisterboeken van de bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat er eerder twee aparte apps voor e-books en luisterboeken waren. In de oude apps, 'LuisterBieb' en 'E-books', leen je straks geen nieuwe boeken meer lenen. Boeken die nog op je plank staan, kun je wel uitlezen. Voortaan leen je zowel e-books als luisterboeken in de nieuwe online Bibliotheek-app. In de nieuwe situatie zijn er geen gratis luisterboeken, zoals die er waren in de LuisterBieb.

De online Bibliotheek-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. Lezers kunnen natuurlijk ook gewoon e-books blijven lezen op de e-reader, of e-books en luisterboeken lezen en luisteren in de webbrowser.

De nieuwe app is op de volgende plekken te downloaden:

Voor iOS (Apple): https://apps.apple.com/us/app/id1517985604

Voor Android (Google): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.odilo.bibliotheek

Meer informatie en veelgestelde vragen over de nieuwe app

Meer informatie over de nieuwe app vind je op de website van de online Bibliotheek. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je inlogt in de nieuwe app.

Heb je een andere vraag over de nieuwe app? Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag daar niet bij? Dan kan je dit formulier invullen. Een medewerker van de online Bibliotheek neemt dan contact met je op.