Direct naar de inhoud

Wereld Alzheimer Dag 2020

Alzheimerdag 2020

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, een jaarlijkse themadag waarop wereldwijd aandacht is voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

Elk jaar heeft Wereld Alzheimer Dag een aansluitend thema. Dit jaar is het thema ‘Jong en oud’. Dit jaar hebben wij in samenwerking met Zorggroep Solis een webpagina samengesteld met prachtige boektitels voor kinderen en volwassenen. Zo kan jij meer te weten komen over Alzheimer en dementie. De geselecteerde titels zijn op deze pagina te vinden, daarnaast kun je altijd een van onze medewerkers in de bibliotheek vragen naar de boeken die op locatie aanwezig zijn. 

Stichting Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij hebben één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Samen maken we het verschil. En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen.

Heb je behoefte aan meer informatie over Alzheimer en/of dementie of ben je nieuwsgierig naar welke activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag in jouw buurt of online plaatsvinden? Bezoek dan de website van Stichting Alzheimer Nederland voor meer informatie.