Taalbaas: zomerworkshops voor jongeren.

Deze zomer kunnen alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar via Taalbaas.nu gratis een workshop volgen. Zo leer jij de beste trucjes om met taal te leren. De workshops worden door verschillende personen gegeven, zo zijn er auteurs, acteurs, journalisten, cabaretiers en spoken word-artiesten zoals, Alex Boogers, Khalid Boudou, Maartje Wortel, Micha Wertheim, Stefano Keizers, Melody Klaver, Manon Uphoff, Tim Haars en Maren Stoffels. De workshops lopen tot vrijdag 28 augustus.

Via het online platform Taalbaas.nu kunnen jongeren zich samen met maximaal drie anderen gratis inschrijven om inspirerende online sessies met Nederlands creatiefste artiesten te volgen. Artiesten krijgen de kans hun eigen werk, ervaring, enthousiasme en gezicht aan individuele Nederlandse jongeren te tonen.

Wat is Taalbaas?

In juni 2020 riepen 250 hoogleraren, universitair docenten, schrijvers, theatermakers en leesbevorderingsorganisaties (De Leescoalitie, Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen; Schrijven, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken, het Nederlands Letterenfonds, De Schoolschrijver; De Schrijverscentrale) in de Volkskrant op om deze zomer een groot COVID-leesoffensief te starten. Het project Taalbaas is het resultaat. Het project wordt ondersteund door het Ministerie van OCW met CJP, Scholieren.com en Lichting als mediapartner.