Vanaf maandag weer lezen, studeren en werken in de verblijfbieb!

Goed nieuws: dankzij de verdere versoepeling van de corona-maatregelen kan iedereen weer in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Deventer terecht voor de zogenaamde ‘verblijfbieb’. Een kopje koffie drinken, iets printen of een boek lezen in de bibliotheek? Dat is gelukkig allemaal weer mogelijk. Ook hebben we coronaproof tafels ingericht waar je aan de slag kunt voor studie of werk.

Hier vind je de verblijfbiebs en dit kan je er doen:

Op de volgende locaties kan je vanaf maandag 22 juni terecht voor de verblijfbieb:

• De Bibliotheek Centrum
    (open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Oscar in de Bieb)

• De Bibliotheek Colmschate
    (open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren)

• De Bibliotheek Diepenveen
    (open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren)

• De Bibliotheek Keizerslanden
    (open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Koek en Boek)

De openingstijden zijn de komende weken aangepast en verschillen per vestiging. Bekijk voor je een bezoek brengt aan de bibliotheek daarom de meest actuele openingstijden op de website. Bekijk van tevoren ook even onze afspraken voor een veilig verblijf.

Studeren of werken? Dat doe je nog even in je een(d)tje

Vanuit het RIVM gelden nog steeds strenge regels met betrekking tot het maximum aantal bezoekers en de afstand die mensen moeten houden in de bibliotheek. Daarom geldt voorlopig: studeren of werken in de bibliotheek, dat doe je in je een(d)tje.

In navolging van de bibliotheken Venlo, Oss en Weesp, wordt in de Bibliotheek Centrum het beschikbare aantal werkplekken bijgehouden met behulp van vrolijke badeendjes die je bij binnenkomst meeneemt en waarmee je je nestelt op je favoriete plek in de bibliotheek. Op de overige vestigingen zijn geen badeendjes aanwezig, maar ook daar staan werkplekken klaar voor individueel gebruik.

Kom je met een vriend(in)? Dan kan je als je geluk hebt natuurlijk best twee werkplekken bij elkaar in de buurt gebruiken. Zorg wel dat je altijd minstens anderhalve meter afstand van elkaar houdt en houd rekening met andere bezoekers.

Printen, kopiëren, scannen en gebruik publiekspc's

Met de opening van de verblijfbiebs is het weer mogelijk om te printen, scannen en kopiëren in de bibliotheek. Wil je gewoon even iets uitzoeken op het internet? Goed nieuws, ook dat kan weer! Hiervoor kan je je melden bij de balie van jouw vestiging. In verband met de 1,5 meter afstandsregel kan het wel zijn dat er in jouw vestiging minder pc’s beschikbaar zijn dan je gewend bent.

Als je gebruik maakt van onze computers en printers vragen wij je om je daarbij altijd aan onze afstands- en hygiëneregels te houden.

Ook Oscar in de Bieb en Koek en Boek zijn weer open!

Zin in een lekker kopje koffie of een heerlijke lunch? Ook bibliotheekcafé Oscar in de Bieb en Koek en Boek in Keizerslanden zijn weer open. De openingstijden van Oscar vind je op hun Facebookpagina. Koek en Boek is geopend tijdens openingsuren van de Bibliotheek Keizerslanden.

Kranten en tijdschriften lezen en activiteiten bijwonen nog niet mogelijk

In verband met de hygiëne is het op dit moment nog niet mogelijk kranten en tijdschriften te lezen in de bibliotheek. Deze materialen worden veel en door veel verschillende bezoekers aangeraakt, wat het risico op verspreiding van het coronavirus te groot maakt.

Al onze activiteiten zijn op dit moment nog geannuleerd, maar we hopen op de korte termijn weer te kunnen starten met onder andere enkele spreekuren. Hierover houden we je uiteraard op de hoogte via al onze kanalen!