Coronavirus: bibliotheek binnenkort weer open

Update 07/05

Het was je vast niet ontgaan: de bibliotheken mogen binnenkort weer open! Gelukkig maar, want wat hebben we jullie enorm gemist. Om alles op een goede en veilige manier te laten verlopen leggen we op dit moment de laatste hand aan de procedures. Zodra er meer bekend is laten we jullie dit natuurlijk zo snel mogelijk weten via deze pagina en alle andere kanalen.

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben wij helaas besloten om al onze vestigingen voorlopig te sluiten. Ook al onze activiteiten zijn geannuleerd.

Altijd open op onlinebibliotheek.nl

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom wij geen afhaal- of brengservice voor boeken hebben, zoals sommige andere bibliotheken. Volgens de nu geldende maatregelen zijn bibliotheken van rijkswege gesloten. Ter bescherming van klanten en medewerkers bieden wij op dit moment geen beperkte alternatieve dienstverlening aan vanuit onze vestigingen. Zo helpen wij mee aan de bestrijding van het virus, door geen diensten aan te bieden die bijdragen aan extra verplaatsingen van mensen, met mogelijk menselijk contact tot gevolg.

Wel hebben we een ruim aanbod aan digitale alternatieven voor onze reguliere diensten beschikbaar gesteld via de hoofdpagina van onze website, bijvoorbeeld e-books en luisterboeken. En natuurlijk bereiden wij intussen alternatieve dienstverlening voor, zodat we daarmee kunnen starten zodra de maatregelen versoepeld kunnen worden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op. Telefonisch zijn we iedere werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (0570)675700. Mailen kan natuurlijk ook: .

Uitleenperiode boeken automatisch verlengd

Heb je thuis nog bibliotheekboeken liggen die ingeleverd hadden moeten worden? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. De leenperiode van boeken en andere media schuift mee met de huidige situatie. Ze worden dus automatisch voor je verlengd zolang de bibliotheek gesloten is.

Meer informatie over het Coronavirus

Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

We zien je hopelijk snel terug!

Heb je nog materialen thuisliggen die binnenkort ingeleverd moeten worden? Tot en met 14 juli nemen we ivm de coronamaatregelen alle materialen boetevrij in. Heb je geen materialen geleend? Dan hoef je natuurlijk niks te doen.