Hulp bij de digitale belastingaangifte

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Carinova vrijwillige thuisadministratie organiseert de bibliotheek in maart en april belastingspreekuren. Vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na.

Spreekuren in 2021

Zodra de spreekuren voor de aangifte over 2020 bekend zijn, vermelden wij dit op onze website. De spreekuren zijn op afspraak. U kunt zich tegen die tijd opgeven bij de servicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek of via 0570-675700.

Voorwaarden voor hulp

De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 30.360.- per persoon (informatie voor aangifte 2019).

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid

Wie graag meer hulp wil bij het omgaan met de digitale overheid kan meedoen aan de computercursus Werken met de e-overheid bij de bibliotheek. Daar leert u bijvoorbeeld een DigiD of huurtoeslag aanvragen. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/basisvaardigheden.