Hulp bij de digitale belastingaangifte

Corona-update: belastingspreekuren 66+ geannuleerd

Omdat uw veiligheid en die van onze vrijwilligers voor ons het belangrijkst zijn, hebben wij helaas besloten de spreekuren voor 66+ te annuleren. Op een later tijdstip helpen we u graag. Dat kan nog wel enkele maanden duren. Wij bellen u zodra we weten wanneer we u kunnen helpen.

Vraag zelf uitstel aan vóór 1 mei.

U moet zelf uitstel aanvragen voor 1 mei. U kunt daarvoor bellen naar de BelastingTelefoon: 0800-0543. Zorg dat u uw BSN bij de hand heeft. Doet u voor 2 personen aangifte? Vraag dan ook voor beide personen uitstel aan.

---------------

Hulp bij de digitale belastingaangifte

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Carinova vrijwillige thuisadministratie organiseert de bibliotheek in maart en april belastingspreekuren. Vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na.

De spreekuren vinden plaats op

• Dinsdag 7 april van 14.00-17.00 uur en van 17.30-19.30 uur in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18
  • Woensdag 15 april en 22 april van 14.00-17.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3

De spreekuren zijn op afspraak. U kunt zich opgeven bij de servicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek of via 0570-675700.

Voorwaarden voor hulp

De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 30.360.- per persoon.

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid

Wie graag meer hulp wil bij het omgaan met de digitale overheid kan meedoen aan de computercursus Werken met de e-overheid bij de bibliotheek. Daar leert u bijvoorbeeld een DigiD of huurtoeslag aanvragen. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/basisvaardigheden.

Coronavirus: Alle vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 6 april