Nora Jonkers, Tygo Bieleman en Rüya Savas Voorleeskampioenen van Deventer

Op woensdag 5 en zaterdag 8 februari werden in de Bibliotheek Centrum maar liefst drie rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. In totaal deden 25 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van verschillende scholen mee. Een deskundige jury beoordeelde de voorlezers. Drie kinderen werden uitgeroepen tot beste voorlezers van Deventer: Nora Jonkers,Tygo Bieleman en Rüya Savas.

Nora Jonkers, die de Hovenschool vertegenwoordigde, las voor uit het boek Lampje. De jury ging helemaal mee in het verhaal en vond ook het stuk dat zij voorlas goed gekozen. Tygo zit op de Dorpsschool in Bathmen en las voor uit Harry Potter en de steen der wijzen. Volgens de jury las hij zó beeldend voor, dat zij het verhaal helemaal voor zich konden zien. Datzelfde gold ook voor Rüya van Kindcentrum Rivierenwijk. Zij koos voor het boek Ouders zijn gek.

Nora,Tygo en Rüya mogen zich een jaar lang 'Voorleeskampioen van Deventer' noemen. Zij zullen op maandag 2 maart Deventer vertegenwoordigen bij de regionale finale van de Voorleeswedstrijd in het Kulturhus in Holten.