Direct naar de inhoud

Go Ahead Eagles juicht samen met bibliotheek voor jonge lezers

Go Ahead Eagles juicht samen met bibliotheek voor jonge lezers

Het is nu een keertje andersom, de spelers van Go Ahead Eagles zijn de supporters. Voor wie ze zijn? Voor alle kinderen die lezen en in het bijzonder de leerlingen van groep 5 van 15 basisscholen in Deventer die meedoen aan leesbevorderingsprogramma Scoor een Boek! De coaches zijn de leesspecialisten van de Bibliotheek Deventer. Ze geven tips en trucs en adviseren leuke boeken. Samen met de leraren zorgen ze ervoor dat de kinderen in topconditie zijn om de komende tien weken zoveel mogelijk boeken te scoren. En lezen is nou eenmaal goed, want wie goed kan lezen heeft het op school makkelijker.

De gedachte achter Scoor een Boek! is dat het bij lezen net zo gaat als bij voetballen. Hoe meer je traint, hoe beter je het kunt, hoe leuker het wordt. Soms is het lastig om je er toe te zetten een boek te pakken. Dan is het fijn als je wordt aangemoedigd. “Toen Go Ahead Eagles vier jaar geleden werd gevraagd om supporter voor de kinderen te zijn hebben ze daar volmondig ja op gezegd.”, aldus Marike Rienstra, leesconsulent van de Bibliotheek Deventer. Ze ervaart de samenwerking als heel prettig. Dit jaar staan Elmo Lieftink en Maël Corboz centraal in de campagne. Samen acteren ze in twee video’s. Jenthe Mertens vergezelde Maël bij de officiële aftrap van Scoor een Boek! op 4 februari bij Kindcentrum Het Palet. Op 19 februari komt Maël naar de Bibliotheek Centrum voor een Meet en Greet. “Kinderen vinden het fantastisch dat ze worden aangemoedigd door spelers van Go Ahead. Sommige weten alles van hun helden, maar ze zijn allemaal trots op de thuisclub.”

Pak zelf een boek

Het rood-geel is de komende tien weken in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer te zien. “We hebben een aantal voetballers gevraagd om op de foto te gaan met hun favoriete boek.”, zegt Rienstra. “Het zal je niet verbazen dat veel van die verhalen over voetbal gaan. De biografieën van Cruijff en Van der Gijp zul je vaak terugzien.” Dat het boeken voor volwassenen zijn is helemaal niet verkeerd aldus de leesconsulent. Want goed voorbeeld doet goed volgen. “Wil je je kind aan het lezen krijgen dan is het verstandig om als ouder af en toe zelf een boek te pakken. Op je telefoon de laatste nieuwtjes doornemen is echt iets anders dan een lange tekst lezen. Een boek leert je concentreren en verbanden te leggen. Daarnaast is het natuurlijk verschrikkelijk leuk om je te verliezen in spannende, grappige of ontroerende verhalen.”

Thuiseditie

Scoor een Boek! is er niet alleen voor de deelnemende scholen. Er is een speciale thuiseditie voor gezinnen. Bij alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer kun je een poster halen. Voor elke 15 minuten die je leest kleur je een shirtje in. Wie voor 1 april 2020 de poster inlevert maakt kans op kaartjes voor de wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Telstar op 13 april. Meer informatie staat op www.bibliotheekdeventer.nl/scooreenboek

19 februari: Scoor een Boek! Experience met Maël Corboz

Op woensdag 19 februari organiseert de Bibliotheek Deventer de Scoor een Boek! Experience met allerlei activiteiten in de Bibliotheek Centrum.

14.00 uur | Huiskamerbioscoop
Mees Keesfilm waarin het allemaal draait om een voetbaltoernooi. Een kaartje kost 1 euro.

14.30 – 16.30 uur | 2e verdieping boven aan de trap
Op de foto voor het green screen. Plaats jezelf op de foto van je favoriete Go Ahead speler.

14.30 – 16.30 uur | Innovatieplein
Robotvoetbal. Kun jij een robot laten voetballen?

14.30 – 16.30 uur | Innovatieplein
Go Ahead Eagles shirt maken. Bedruk een t-shirt met logo van je favoriete thuisclub.

16.00 – 16.30 uur | Innovatieplein
Maël Corboz. Ontmoet boekenfan en middenvelder en van Go Ahead Eagles en vraag hem alles wat je wilt tijdens deze Meet en Greet.