De toekomst is nu: Deventer Gedichtenwedstrijd van start

Opnieuw organiseert de Bibliotheek Deventer samen met Theater Bouwkunde een gedichtenwedstrijd in het kader van de landelijke Poëzieweek. Deventer Dichters kunnen zich dit jaar laten inspireren door het thema ‘De toekomst is nu’.

Inzenden van een gedicht kan via het wedstrijdformulier. In de loop van januari kiest de jury uit alle inzendingen 8 genomineerden. Op donderdag 30 januari 2020 vindt de Deventer aftrap van de Poëzieweek plaats in Theater Bouwkunde. Op deze avond lezen alle genomineerden van de Deventer Gedichtendag hun gedichten voor op het podium van Theater Bouwkunde. Aansluitend maakt de jury de prijswinnaars bekend.

Meedoen

Ben je ouder dan 14 jaar en woon je in de gemeente Deventer of binnen een straal van 20 kilometer hiervan? Doe dan mee en stuur vóór 9 januari 2020 je gedicht in! Dat kan via het wedstrijdformulier. Hier staan ook alle voorwaarden. Wat kun je winnen? De eerste prijs is € 100,- en wordt aangeboden door de Bibliotheek Deventer. De 2e en 3e prijs worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Praamstra en De Inktpot.

Gratis dichtworkshop

Een prijswinnend gedicht schrijven, hoe doe je dat nou? Als voorbereiding op de wedstrijd geeft Wibo Kosters, oud-stadsdichter en -jurylid bij de Deventer Gedichtenwedstrijd, op 14 december een workshop die je kan helpen dat winnende gedicht te schrijven. De workshop is gratis. Lees meer en meld je aan