Maandthema november: Respect

Iedere maand zet de Bibliotheek Deventer een thema centraal. In november is dat ‘Respect’. Respect voor de mening van een ander, respect voor de natuur, voor regels en wetten, voor het verleden en respect voor de mensen om je heen.

Respect is een breed thema. Op zondag 3 november, de Dag van Respect, is dat te zien aan het veelzijdige programma voor die dag. De collectie van de bibliotheek omvat tienduizenden boeken en films. Het kan soms lastig zijn om boeken te vinden die van respect getuigen, of die een discussie over het begrip kunnen oproepen. De Bibliotheek Centrum biedt van 31 oktober tot 4 november een boekproeverij met titels die het begrip respect centraal stellen.

Respecteer de openbare ruimte

Kom je op de fiets naar de Bibliotheek Centrum? Parkeer je fiets dan in de fietsenstalling aan het Lamme van Dieseplein, naast de bibliotheek. Dan blijft de ingang van de bibliotheek voor iedereen toegankelijk.