Dementievriendelijke dienstverlening

In de bibliotheek in Bathmen zijn medewerkers en vrijwilligers van de Wereldwinkel, gemeente Deventer Publiekszaken en de Bibliotheek Deventer getraind in het herkennen van en omgaan met dementie.

Want we worden met z’n allen steeds ouder en dementie komt meer voor dan ooit te voren. Is de maatschappij daarop ingericht, wat weten we van mensen die soms letterlijk een beetje de weg kwijt zijn? 

In de training ging het om vragen als hoe herken je dementie en hoe spreek je vervolgens iemand aan? Hoe help je ze met vragen die misschien anders zijn dan je gewend bent van andere bezoekers? Twee trainers van 'Samen dementievriendelijk' namen medewerkers en vrijwilligers mee in hun ervaring met dementievriendelijke dienstverlening en hoe je die in de praktijk kan brengen. Op woensdag 11 september werd er geoefend met goed gevolg en allen kregen een certificaat. 

Alle partijen, ook de Bibliotheek Deventer, willen bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving. Ook medewerkers van onze andere vestigingen worden in de toekomst getraind.