Tentoonstelling 'Literatuur van wereldformaat'

Vanaf 2 september is de tentoonstelling ‘Literatuur van wereldformaat’ in de Proosdij van de Bibliotheek Centrum te bekijken. Tien topstukken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek laten een aantal van de beroemdste werken uit de Westerse literatuurgeschiedenis zien.

Literatuur van wereldniveau wordt over de hele wereld gelezen. Klassiekers raakten niet alleen lezers uit hun eigen tijd, maar hebben eeuwen later nog steeds impact. Door de universele en tijdloze thematiek zijn werken als Ilias, Aeneis en Hamlet na honderden jaren nog steeds populair bij een wereldwijd publiek en worden schrijvers als Homerus en Shakespeare nog altijd door velen gelezen.

De tentoonstelling is tot en met 1 december te zien in de Proosdij tijdens openingstijden van de Bibliotheek Centrum.

Volg ook het digitale boekenspoor in de Bibliotheek Centrum en ontdek meer wetenswaardigheden over de collectie van de Athenaeumbibliotheek op de beeldschermen in de boekenkasten.