Maandthema augustus: kleurrijk

Elke maand staat er in de Bibliotheek Deventer een thema centraal. In de maand augustus is dat Kleurrijk. Een thema dat bij uitstek past bij de zomer als alles bloeit én bij de activiteiten en de collectie van de bibliotheek.

De veelzijdigheid in onze activiteiten, het bonte aanbod van boeken, films en muziek en de bezoekers die allemaal even welkom zijn in onze vestiging. De bibliotheek Deventer is een kleurrijke plek voor iedereen!

Regenboogcollectie
Bij kleurrijk denk je al snel aan een regenboog. Wist je dat de Bibliotheek Deventer een Regenboogcollectie in huis heeft? Dat is een uitgebreide collectie aan boeken en films aan met een LHBTI-onderwerp.

De collectie is tot stand gekomen in samenwerking met COC Deventer en wordt iedere maand aangevuld.

Wil je graag iets lezen of iets kijken dat als onderwerp lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- of intersekse personen heeft, zoek dan op het onderwerp Regenboogcollectie of loop langs de roman- of filmkasten en let op het regenboogetiket op de rug.

Met deze collectie wil de bibliotheek een stevige rol spelen in de informatievoorziening over LHBTI’s en de samenwerking tussen hetero’s en LHBTI’s bij het streven naar emancipatie, sociale acceptatie en gelijke rechten.