Tuinfeest: Heldinnen in de poëzie

Deventer Verhaal en de Bibliotheek Deventer organiseren gezamenlijk een onderdeel van het Tuinfeest op 3 augustus, met het thema ‘Heldinnen in de poëzie”. Vier vrouwelijke dichters lezen voor uit het werk van hun heldinnen en ook uit eigen werk.

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters. Zij dragen voor uit eigen werk, dit in een intieme setting met als decor de kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde.

Dichters Esther Jansma, Ellen Deckwitz, Maxime Garcia Diaz, Olga van Marion nemen deel aan 'Heldinnen in de poëzie' in de hal van de Athenaeumbibliotheek. De optredens worden afwisselend geïntroduceerd door Garrelt Verhoeven, directeur Deventer Verhaal en door Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer. Johanneke ter Stege sluit de avond af met een muzikaal optreden.
Zie verder het programma van het Tuinfeest. Let op: kaarten voor het Tuinfeest zijn uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst.