Sollicitatiebrief Annie M.G. Schmidt naar Literatuurmuseum

Schrijfster Annie M.G. Schmidt solliciteerde in 1941 naar de functie van directrice van de Bibliotheek Deventer. Ze werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Haar sollicitatiebrief lag bijna 80 jaar in het archief van de bibliotheek.

Mark Deckers, in het verleden zelf ook werkzaam bij de Bibliotheek Deventer, kwam bij toeval de sollicitatiebrief tegen tijdens een onderzoek naar de ‘openbare leeszaal tijdens oorlogstijd’. De vondst van de brief bracht de vraag met zich mee, waar deze brief eigenlijk thuis hoort. Het Literatuurmuseum in Den Haag - dat het archief van Schmidt beheert - bleek een logische plaats.
Onlangs overhandigde Mark Deckers de brief namens de Bibliotheek Deventer aan het Literatuurmuseum. Bertram Mourits, hoofd collecties, nam de brief in ontvangst.