Een dag vol vogels in de Bibliotheek Centrum

Van 11 tot en met 19 mei was het Nationale Vogelweek. Op zaterdag 18 mei draaide alles dan ook om vogels in de Bibliotheek Centrum.

Bezoekers konden op die dag bij onze Huiskamerbioscoop terecht voor een leuke pinguïnfilm. Bij het green screen op het Marktplein kon je met reuzegrote vogels op de foto. Zo waande je je eventjes Nils Holgersson! Tijdens het Theatercollege later op de middag vertelde de bekende vogelspotter Arjan Dwarshuis over zijn ‘Big Year’, het jaar waarin hij over de wereld reisde en een recordaantal van 6852 vogels wist te spotten.

En wie geen genoeg kon krijgen van al die vogels, kon aan het eind van de dag mee op een excursie voor beginnende vogelaars die we in samenwerking met KNNV Apeldoorn organiseerden. Al met al een inspirerend en bevlogen weekend!