Blog Alice - mei 2019

Derde in de race voor Beste Bibliotheek van Nederland. Natuurlijk wilden we het liefst winnen, maar ik ben trots op deze derde plaats en blij met alle positieve reacties van onze stemmers. ‘Een bibliotheek van deze tijd’. ‘Een aanwinst voor de stad’. ‘Een geweldige plek om te ontspannen en je te laten inspireren’.

En dan wordt je derde. Derde in de race voor Beste Bibliotheek van Nederland. Net als bij topsport is je eerste reactie er dan een van teleurstelling. Je wilt natuurlijk gewoon winnen. En toch, toch ben ik blij met deze derde plaats. Het is niet niks om een goede bibliotheek te zijn en deze derde plaats bewijst dat we dat zijn. Dat blijkt ook uit het grote aantal positieve reacties die onze stemmers erbij geschreven hebben. Ik pik er een paar uit.

• Mijn kinderen en ik zijn dol op de nieuwe bieb: het is een geweldige plek om te ontspannen en je te laten inspireren.
  • De medewerkers zijn terecht trots op de nieuwe plek en wijzen je enthousiast op alle mogelijkheden!
  • Een bibliotheek van deze tijd, die zeer toegankelijk is voor iedereen: jong en oud, gelegen in het hart van mijn mooie, oude stad Deventer!
  • Aanwinst voor de stad; geweldig gebouw. Je ziet dat de aanloop veel makkelijker is voor mensen voor een ontmoeting, aan de leestafel. Daardoor makkelijker tot lenen aangezet. Vanaf de opening veel moeite gedaan met eigen personeel en vrijwilligers om de bezoekers wegwijs te maken. Chapeau!
  • Fijn om te zien dat de stad wordt betrokken bij de organisatie. Een echte community Bibliotheek.

Dat is waar we het voor doen, voor dit soort reacties waaruit blijkt dat mensen met plezier gebruik maken van de verschillende mogelijkheden van de bibliotheek. Kritische reacties zijn er soms ook, maar die zien wij als gratis feedback waar we van kunnen leren. En soms, heel soms, lukt het niet om iemand tevreden te stellen. Dat is jammer.

De lente is volop aanwezig en we hebben weer een prachtig programma op stapel staan voor jong en oud. In de maand mei staat het thema groei centraal. Een veelzijdig thema. Wat dacht u van het Loket van Mogelijkheden op woensdagen door studenten van Saxion, waar zij u helpen om uw idee een stap verder te laten groeien. Of een wereldkampioen Vogels spotten in de reeks theatercolleges op 18 mei. En tussendoor allerlei andere kleine en grote groeimomenten. Houd u de vernieuwde (!) website in de gaten en geniet van de Bibliotheek Deventer.