Direct naar de inhoud

Bibliotheek Deventer 3e plaats in verkiezing Beste Bibliotheek

Bibliotheek Deventer 3e plaats in verkiezing Beste Bibliotheek

De Bibliotheek Deventer ontving vandaag de 3e prijs in de verkiezing voor Beste Bibliotheek van Nederland 2019. De winnaar staat in Leeuwarden en is door de vakjury en het publiek gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland. Vandaag werd de uitslag bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam en werd de NBD Biblion Award 2019 uitgereikt door Kristen van der Rijst namens sponsor NBD Biblion.

We kijken terug op een geweldige campagneperiode. We merkten hoe Deventenaren hun bibliotheek waarderen. Jong en oud stemde op de bibliotheek aan de Stromarkt en hielp ons met het voeren van campagne. Van de wethouder tot rapper Pjotr, maar vooral door heel veel bezoekers en stadsgenoten, die niet bekend zijn, maar ons niet minder dierbaar zijn.

Lieve Deventenaren: bedankt! Op woensdag 17 april staat er voor elke bezoeker een traktatie klaar in alle bibliotheekvestigingen.

Eindstand

De winnaar van de NBD Biblion Award is gekozen door de vakjury en de stem van het publiek telt voor de helft mee. In totaal hebben 21.013 mensen hun stem uitgebracht.

  1. Leeuwarden
  2. Vught
  3. Deventer
  4. Losser
  5. Dongen en Harderwijk

Lees meer op de website van Bibliotheekblad