Bibliotheek Deventer ontvangt € 3.000 van Zonta Deventer

Zaterdag 23 maart genoten 150 gasten van de film ‘Woman at war’ in Filmhuis De Keizer. Serviceclub Zonta Deventer organiseerde de jaarlijkse filmmiddag waarvan de opbrengst van € 3.000,- overhandigd werd aan de Bibliotheek Deventer.

Karin Barth nam namens de bibliotheek de cheque in ontvangst. “Wij heel blij met deze schenking en hebben er al mooie plannen voor.” De Bibliotheek Deventer gebruikt het geld om nog meer te kunnen doen voor Deventenaren met een taal- en/of leesbeperking en hen wegwijs maken in de digitale wereld.

Samen het verschil maken

Zonta en de Bibliotheek zijn maatschappelijk betrokken organisaties en vinden elkaar in het stimuleren van actieve deelname van mensen aan de samenleving. De Bibliotheek richt zich op alle Deventenaren, terwijl Zonta zich specifiek op vrouwen richt. De cheque van € 3000,- is de 3e gift in een jaar van Zonta aan de Bibliotheek Deventer. Van de vorige giften zijn extra boeken aangeschaft voor de collectie basisvaardigheden van de vestigingen Stromarkt, Colmschate en Keizerslanden en op 30 maart aanstaande komt Marjan Berk naar de Bibliotheek aan de Stromarkt. Karin Barth: “Tijdens de Boekenweek organiseert de Bibliotheek tal van activiteiten. Schrijfster en actrice Marjan Berk geeft op 30 maart een interactieve lezing voor vrouwen die de Nederlandse taal willen leren aan de hand van haar boek 'Een goede truc'. Het verhaal vertelt hoe je door gebruik van taal en schrijven, je leven kunt veranderen." De toegang is gratis en er kunnen nog kaarten besteld worden via bibliotheekdeventer.nl/agenda. Deze lezing is mogelijk gemaakt door de schenking die de Bibliotheek Deventer van Zonta ontving. Over de verdere besteding van het sponsorgeld vindt overleg plaats tussen Zonta en de Bibliotheek.

Over Zonta

Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandig of leidinggevend beroep. Per stad of regio zijn de leden verenigd in clubs om samen te werken aan de verbetering van de positie van vrouwen over de hele wereld. Dan gaat het om bijvoorbeeld de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen.

Foto: Karin Barth van de Bibliotheek Deventer (links) en Marije Alma van Zonta Deventer

Deventer FotoKring | Pieter Leeflang