Thema maart: De Vrouw

Elke maand staat er in de bibliotheek een thema centraal. In maart is het thema De Vrouw. In deze maand vind je in displaymeubels boeken, muziek en films voor, over en door vrouwen en in onze activiteiten staat De Vrouw centraal.

 

Op 1 maart beginnen we met een expositie over twee bijzondere en daadkrachtige vrouwen. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Antsje Timmerman – Lenstra (SDAP) en Titia C Goedhuis – van der Ploeg (Economischen Bond) gekozen werden voor de gemeenteraad, in een tijd waarin vrouwen zelf nog niet mochten stemmen. Deze expositie is te zien in de Bibliotheek Centrum tot 22 maart.

Deze twee vrouwen moesten wel barsten van het zelfvertrouwen om zich kandidaat te stellen in een tijd dat mannen nog de dienst uitmaakten. Uit grootschalig onderzoek blijkt echter dat vrouwen wereldwijd minder zelfvertrouwen hebben dan mannen. Hoe komt dat? Hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Coach Mariët van den Munckhof geeft daarover een interactieve presentatie op dinsdag 12 maart in de Bibliotheek Colmschate en op dinsdag 26 maart in de Bibliotheek Keizerslanden.

In Diepenveen geeft kruidendeskundige Marry Foelkel – van Middendorp een workshop over de invloed van voeding en kruiden op het hormonale systeem. In Bathmen vertelt Sylvia Mbabazi over het leven van de Afrikaanse vrouw, dat in veel opzichten niet te vergelijken is met het leven van een westerse vrouw. Er is een lezing over het werk van vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen, een foto-expositie over moeders en hun zonen en minicolleges over historische vrouwen.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en in de boekenweek is het thema De moeder de vrouw. Daarom kozen wij ervoor om deze maand De Vrouw in het zonnetje te zetten. Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de agenda of kom gewoon eens langs op een van onze vestigingen.