Eén jaar samen aan de Schoolstraat in Bathmen

Op 3 februari is het alweer een jaar geleden dat de Bibliotheek Bathmen, de Wereldwinkel, de Oudheidkundige Kring en Publiekscontacten gezamenlijk de deuren openden aan de Schoolstraat 25. Een samenwerking die goed bevalt, en die heel wat mogelijk maakt. Zo worden er gezamenlijk activiteiten georganiseerd en kan de Bibliotheek dankzij de samenwerking met de Wereldwinkel in Bathmen langer open zijn.

Genoeg te vieren, dus, en dat gaan we zeker doen! Op zaterdag 2 februari krijgt iedere bezoeker een gratis kopje koffie, thee of jus d’orange en een chocoladebiscuit aangeboden. De Oudheidkundige Kring Bathmen laat op diezelfde dag een fotopresentie zien. Natuurlijk staan de vrijwilligers zoals altijd klaar om vragen te beantwoorden over de geschiedenis van Bathmen en bieden ze hulp bij het zoeken naar de familiegeschiedenis of documentatie over geboortegrond, veldnaam en/of boerderijnaam. Daar bovenop heeft de Wereldwinkel nog een leuke acties in petto voor haar klanten: van 2 tot en met 9 februari worden de flessen Chardonnaye en Pinotagewijn aangeboden voor € 4,99. En zolang de voorraad strekt ontvangt iedere klant bij zijn of haar aankoop een kleine attentie.

En er is meer te vieren: De Bibliotheek Bathmen start op vrijdag 1 februari van 10.00 tot 11.00 uur met de eerste BoekStart inloopochtend, een uurtje voorlezen voor de allerkleinsten tot 4 jaar. Alles draait deze keer om het prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry, geschreven door Leo Timmers. Daarin verdwaalt poes Harry. Omdat hij zijn huis niet terug kan vinden moet hij op zoek naar een nieuwe plek. Niets is zo fijn als thuis. Tijdens de inloopochtend wordt er gezongen en gelezen en helpen de kinderen Harry om zijn huis te vinden.