Bibliotheek inventariseert behoefte aan vragen

Hoe werkt die bibliotheekcatalogus nu precies? Kunnen documenten gescand en geprint worden en hoe werkt dat? Hoe kunnen we ebooks downloaden?

Bezoekers van de bibliotheek hebben misschien behoefte aan uitgebreider hulp dan het personeel van de informatiebalie kan bieden. Daarom onderzoekt de bibliotheek vanaf 1 december drie maanden lang wat voor vragen mensen hebben, hoe ze die beantwoord willen krijgen en op welk tijdstip. Om de veertien dagen loopt er op vrijdagochtend van 10.00 uur - 12.00 uur in de Bibliotheek Centrum zelfs een speciaal personeelslid rond dat deze vragen aan klanten gaat stellen. Vragen en wensen kunt u aan hem/haar doorgeven. Maar natuurlijk ook aan het personeelslid dat op andere tijden achter de informatiebalie staat.