Taaltraining Taaldigipunt afgerond

foto groep vrijwillgers

Vandaag, 7 juni 2016 is de 7e taaltraining afgerond en voor de 7e keer heeft de uitreiking van de certificaten plaatsgevonden. In totaal heeft de Bibliotheek Deventer nu aan 70 vrijwilligers de training aangeboden.

Iedere Taalvrijwilliger heeft de mogelijkheid om via de stichting Lezen en Schrijven een training van 4 dagdelen te volgen. Tijdens deze training leren vrijwilligers hoe zij deelnemers (burgers uit Deventer) kunnen begeleiden bij het beter leren lezen en schrijven. De Bibliotheek Deventer faciliteert en organiseert vanuit het Taal-Digipunt deze training. De training wordt gegeven door Sandy Posthumus Meyjes, professioneel docent Nederlands.

Deze vrijwilligers werken vooral vanuit het Taal-Digipunt en begeleiden burgers uit Deventer die beter willen lezen en/of schrijven. Vanwege de toenemende vraag vanuit de stad wordt meer in meer in groepjes gewerkt met de deelnemers.

Het Taal-Digipunt is in september 2014 gestart en is de spin in het web van een hecht netwerk van taalaanbieders en activiteiten rondom laaggeletterdheid. Inmiddels hebben vele Deventenaren de weg weten te vinden naar de verschillende activiteiten, zoals het Taalcafé, de taalsalons en de leesplezierclubs. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers van het Taal-Digipunt of haar partners (Vluchtelingenwerk, Raster, Huis der Taal, Rechtop, COA, Taalhuis).