Expositie Het boek als kunstwerk

Foto omslag oud boek van L.Couperus

Vanaf 11 april is deze expositie te bekijken in de Athenaeumbibliotheek. Centraal staan voorbeelden van boeken vanaf 1890, waarbij het uiterlijk centraal staat.

Aan het einde van de negentiende eeuw was er steeds meer aandacht voor het boek als kunstvorm. Vooraanstaande kunstenaars richtten zich op de versiering van het boek en ontwierpen tal van boekbanden. Daarnaast werd de typografie steeds belangrijker. In Het boek als kunstwerk zijn vele voorbeelden te zien van boeken waarbij het uiterlijk centraal staat. Van de uitbundige Jugendstil-ontwerpen van Jan Toorop en de typografische meesterwerken van S.H. de Roos tot de kunstzinnige grafische producten van margedrukkers.

U kunt de tentoonstelling tot vrijdag 1 juli 2016 bezoeken tijdens de openingsuren van de Athenaeumbibliotheek.