Sjoerd Nies wint culinair Juniordictee

"Wat zal het worden?" vraagt tv-kok Boris Bouillon zich af. Struisvogelfilet, garnalenmousse, kwarteltjes? Met zijn kookattributen bereidt hij uiteindelijk niertjes in citroensaus voor de speciale gasten die zijn etablissement bezoeken. Dit is de samenvatting, compleet met struikelwoorden, van het Juniordictee Deventer, geschreven door Janneke Schotveld, auteur van onder andere de Superjuffie boeken.

SjoerdFomawinnaarsWoensdag 9 maart streden 19 leerlingen om de eer in de Hof van Salland in Diepenveen. Winnaar Sjoerd (links op foto) had slechts drie fouten en won een spellenpakket van Koning Willem. De tweede plek is voor Foma Komarov. Hij ging met een pen van de Inktpot naar huis. Beide jongens vertegenwoordigen Deventer tijdens het Overijsselse Juniordictee op 4 april in het theater van vakantiepark Beerze Bulten nabij Ommen.