Gebruik internet op publiekspc’s per 15 april gewijzigd

Wifi blijft in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer gratis

Per 15 april 2016 valt het gebruik van internet via de publiekspc’s binnen het abonnement van de Bibliotheek Deventer. Leden kunnen per dag twee uur gratis internetten in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer. Voor mensen die alleen gebruik willen maken van internet is er de mogelijkheid een jaarpas aan te schaffen voor 15 euro of een maandpas van 3,50 euro. Ook deze passen geven twee uur per dag toegang. Uitzondering is de gratis jeugdpas. Met deze pas is het mogelijk om drie kwartier per dag te internetten. Daarnaast is het mogelijk om via de betaalautomaat internettijd te kopen: € 1,00 per half uur. In elke vestiging blijft gratis wifi aanwezig.

De belangrijkste reden om deze beslissing te nemen is een financiële. De Bibliotheek Deventer heeft al een aantal jaren te maken met bezuinigingen. Om de dienstverlening op hoog niveau te houden zijn keuzes nodig. In dit geval is ervoor gekozen een financiële bijdrage te vragen van mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek Deventer en gebruik maken van voorzieningen van de bibliotheek. De tijdslimiet zorgt ervoor dat overmatig pc-gebruik tegengegaan wordt.

Gratis internetpas omzetten
Als gevolg van dit besluit is de gratis internetpas na 15 april niet meer geldig. Bent u in het bezit van een dergelijke pas dan kunt u deze voor 15 april zonder inschrijfkosten, bij de balie omzetten naar een betaalde internetpas.

Portal Printing
Zoals gezegd blijft gratis internetten op alle vestigingen mogelijk via wifi. Als extra dienstverlening bieden we vanaf 15 april 2016 Portal Printing. Dat geeft u de mogelijkheid om zelf een bestand te uploaden naar een speciale website. Met de unieke code die u krijgt kunt u uw documenten printen bij de bibliotheek. Na het printen wordt uw document verwijderd. Portal Printing is straks mogelijk in de Bibliotheken Centrum, Keizerslanden en Colmschate.

Wat kan altijd gratis
Op alle publiekspc’s heeft u altijd toegang tot de website van de Bibliotheek Deventer. Daarnaast kunt u zonder kosten diverse databanken raadplegen met daarin onder andere buitenlandse kranten en consumenteninformatie. Tot slot blijft het mogelijk om kosteloos gebruik te blijven maken van de diverse Microsoft Office programma’s als Word en Powerpoint.