Nieuwe catalogus

Sinds 30 november 2015 werkt de Bibliotheek Deventer, net als alle Overijsselse bibliotheken, met een nieuwe catalogus. Dat brengt een aantal veranderingen met zich mee. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Zoekfunctie veranderd
De zoekfunctie in onze catalogus is veranderd. Als eerste mogelijkheid krijgt u de gevonden resultaten in de Deventer bibliotheek te zien. Daarna kunt u klikken op ‘in de provincie’ voor meer titels. Al deze treffers kunt u gratis reserveren.
Verfijn de zoekresultaten door aan te geven of u een boek, een dvd of juist een e-book wenst. En of het boek of de film op kinderen gericht moet zijn, of juist op volwassenen.
Vindt u niet wat u zoekt, dan is het mogelijk dat het in collecties buiten Overijssel aanwezig is. Laat ons weten wat u zoekt, met zoveel mogelijk details. Vermeld ook uw bibliotheekpas-nummer. We laten u zo snel mogelijk weten of we uw vraag kunnen beantwoorden. Voor het lenen van materiaal vragen we een vergoeding.
Aanvragen kunnen ook aan de servicebalie in de vestiging van uw keuze gedaan worden tijdens de uren waarop informatiemedewerkers aanwezig zijn.

Athenaeumbibliotheek
De collectie van de Athenaeumbibliotheek is toegankelijk via het tabblad op onze website. Op dit moment ondervinden we veel problemen bij de toegankelijkheid. We werken er hard aan deze zo snel mogelijk te herstellen. Tot die tijd kunt u via de mail of aan de balie uw aanvraag kenbaar maken, en verzorgen wij de reservering voor u. Deze zijn altijd gratis.

Krantenarchieven niet meer in de catalogus
Tot voor kort leverde het zoeken naar resultaten ook artikelen uit kranten en tijdschriften op. Deze service was echter te duur geworden voor de openbare bibliotheken in ons land. Als alternatief bieden we u in de bibliotheek de mogelijkheid aan te zoeken in PressReader: een grote database van ruim 5.000 kranten en tijdschriften uit binnen- en buitenland. En we helpen u graag met het zoeken naar specifieke artikelen uit de Volkskrant, Trouw, FD en de Stentor.

Muziek
Ontdek de mogelijkheden van de grootste muziekbibliotheek in ons land via het tabblad Muziek. Reserveren van cd’s, lp’s en muziekdvd’s kan altijd, u betaalt er een vergoeding voor.