Jaar gratis bieb voor jongeren uit 1991

Foto: jongeren zoeken boeken in bibliotheek

De Bibliotheek Deventer heeft een uniek aanbod voor jongeren uit Deventer die geboren zijn in 1991. Als zij zich voor 1 juni 2016 melden bij een van onze vestigingen krijgen ze een jaarabonnement van ons cadeau. Het aanbod geldt ook voor jongeren uit dat jaar die al lid zijn van de bibliotheek Deventer. Bij aanvang van hun nieuwe abonnement gaat hun gratis jaar in. 

Aanleiding voor dit aanbod is de claim op een levenslang lidmaatschap van de bibliotheek op basis van een actie uit 1991. 75 baby’s zouden recht hebben op een gratis lidmaatschap voor het leven. De Bibliotheek Deventer gaat ervan uit dat het om een misverstand gaat. Er is tot op heden geen aanwijzing gevonden en ook medewerkers uit die tijd kunnen zich een dergelijke uitzonderlijke actie niet herinneren. Waarschijnlijk is er verwarring ontstaan omdat het lidmaatschap voor iedereen tot 18 jaar gratis is. 

Enthousiast
De Bibliotheek Deventer heeft nu  besloten om iedereen uit Deventer die geboren is in 1991 een jaar gratis bieb te geven. In eerste instantie om de hele situatie positief af te sluiten, maar inmiddels worden we er ook gewoon enthousiast van. We willen graag meer jongeren als lid. Die groep is ondervertegenwoordigd. Wij kunnen wel bedenken waarom, maar weten we zeker dat het alleen met ‘geen geld’ en ‘geen tijd’ te maken heeft? Misschien is het een imagokwestie en weten jongeren niet goed wat de bibliotheek hen te bieden heeft? 

Hoe waardevol vinden jongeren bijvoorbeeld onze uitgebreide fictie en non-fictiecollectie, het dvd-aanbod, en de mogelijkheid e-books te lezen? Zijn ze geïnteresseerd in onze studieplekken, de gratis wifi en het kopje koffie uit ons café? En wat zouden we kunnen doen om de Bibliotheek Deventer op de nieuwe locatie aantrekkelijker te maken voor jonge leden. We willen dat gesprek aangaan met iedereen, maar speciaal met de leden geboren in 1991. 

Vertel het door
Het aanbod is geldig voor jongeren uit de gemeente Deventer die geboren zijn in 1991. Om er gebruik van te maken kom je voor 1 juni 2016 met je identiteitsbewijs naar de vestiging van de Bibliotheek Deventer die jou het beste uitkomt. Je gratis lidmaatschap van een jaar gaat gelijk in. Hoe meer jonge leden, hoe beter. Ken je daarom iemand uit Deventer die geboren is in 1991, breng hem of haar dan zeker op de hoogte van deze actie.