7 t/m 15 maart: Boekenweek in Deventer

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart is het weer Boekenweek in Deventer. De week staat dit jaar helemaal in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk en Özcan Akyol het Boekenweekessay. In Deventer kunnen we genieten van negen dagen feest met rebelse verhalen, boekverfilmingen, theater, poëzie, minicolleges over dwarsdenkers, jonge schrijftalenten, lezingen, exposities, radio uitzendingen, Pubquiz en Cursiefjes in de Kroeg.

Juist Nu: Welkom in de Online Bibliotheek

Activiteitenagenda

Luisterboeken voor Iedereen

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? We hebben extra mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen! Dus ook als je geen lid bent.

Kies je luisterboek


Ik Lees Thuis

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.

Bekijk de E-books


Werk aan Persoonlijke Ontwikkeling

Verzamelpagina over persoonlijke ontwikkeling: hoorcolleges, e-books over geschiedenis en filosofie of liever een online taalcursus volgen?

Groei verder


Nieuws over het Corona-virus

Via deze pagina van de Rijksoverheid lees je al het nieuws en achtergronden over het Coronavirus COVID-19.

Voorlichting overheid


Kakkerlakjesdisco: literaire luistervertelling in de bibliotheek

Wil je in alle rust genieten van de leukste literatuur? Doe dan mee aan onze kakkerlakjesdisco. Ideaal om het weekend mee te beginnen.

Rebellen en dwarsdenkers op 14 maart

Kom op zaterdag 14 maart genieten van een vol programma in het teken van rebellen en dwardenkers in de literatuur en muziek. Ontmoet Shakespeare, ga in gesprek met Luigi Pirandello en verbaas je over de weidsheid van het literaire landschap.

Sketch: Ton en Liesbeth klagen over boeken

Ton en Liesbeth hebben helemaal geen zin in al die fantasie.

Een bibliotheek vol e-books

10 toppers van eigen bodem

Eregalerij: Literaire meester­werken

De eregalerij bevat een selectie van meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Literatuurmuseum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur.

Literom: Duizenden recensies, artikelen en interviews voor fanatieke lezers

Op zoek naar boekrecensies, leuke aanraders of meer informatie over een auteur? LiteRom biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en boekrecensies van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde literatuur van 1900 tot heden. Als bibliotheeklid is het gebruik van LiteRom helemaal gratis. Om gebruik te maken van LiteRom log je in met je bibliotheekpasnummer.

Ook in de bibliotheek kun je altijd gebruikmaken van de LiteRom (zonder in te loggen, dus ook voor niet-leden!).

Coronavirus: Alle vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 6 april