Direct naar de inhoud

 

 

Agenda belastingspreekuren

De Bibliotheek helpt met je belastingaangifte.

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Carinova vrijwillige thuisadministratie organiseert de bibliotheek in maart en april belastingspreekuren. Vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na. 

Cursus Werken met de e-overheid

De cursus Werken met de E-overheid is een cursus die je op weg helpt om te werken met de elektronische overheid. Denk daarbij aan het aanvragen van een DigiD of het invullen van een online belastingformulier.

Lees meer

Heb je vragen over je computer, tablet of smartphone? Stel ze tijdens het inloopspreekuur Digihulp aan digitaal expert Erik Baaij.

Cursus Klik&Tik: leer omgaan met de PC, de tablet en het internet

Wie graag meer hulp wil bij het omgaan met de computer kan meedoen aan één van onze cursussen. De cursussen worden met enige regelmaat gegeven.

Leef en leer! Als u dat ziet staan dan weet u dat er iets te vinden is voor iedereen die (nog) niet zo goed is in de Nederlandse taal. Het lezen en schrijven gaat moeilijk omdat het niet goed geleerd is op school. Of omdat je uit een ander land komt. Kom je uit een ander land dan is hier ook informatie te vinden voor het inburgerexamen.

Bij het Taal- Digipunt werken veel vrijwilligers om mensen met een taalvraag te helpen met de Nederlandse taal. Of om ze te helpen met hun digitale vaardigheden. De begeleiding vindt vaak plaats in kleine groepjes of één-op-één waardoor er veel aandacht is voor specifieke vragen. 

Elke twee weken op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur ben je welkom in het Taalcafé. Samen oefenen we de Nederlandse taal door met elkaar in gesprek te gaan. (Foto: Eric Woonink / Deventer FotoKring)

De Taalsalon is speciaal voor vrouwen die samen met andere vrouwen de Nederlandse taal beter willen leren spreken en lezen.