Lenen en inzien

In de studiezaal van de Athenaeumbibliotheek bent u op dinsdag en donderdag welkom voor het inzien van onze bijzondere collecties en niet-uitleenbaar materiaal. De studiezaal is alleen op afspraak te bezoeken. 

Uitleenbare boeken kunt u aanvragen via de catalogus en ophalen bij de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt 18.

Lees meer over lenen, inzage van materialen en reproducties.

De tentoonstelling 'De wereld gaat open' is t/m 16 september 2021 gratis te bekijken in de Bibliotheek Centrum (ma t/m za) en de Athenaeumbibliotheek (di en do).

Nieuws uit de Athenaeumbibliotheek

Nieuwe Deventer lezingenreeks

De erfgoedorganisaties van Deventer organiseren de komende maanden een gezamenlijke lezingenreeks. In plaats van dat elke organisatie een eigen...

16 september 2021

Broeders 3D: reconstructie binnenruimte Heer Florenshuis

In het kader van het HERA-project Public Renaissance werken wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen aan een interactieve digitale...

17 augustus 2021

Tentoonstelling 'De wereld gaat open'

Van 22 juni tot en met 16 september 2021 is de tentoonstelling 'De wereld gaat open' te zien in de Bibliotheek Centrum én de Athenaeumbibliotheek. Op beide...

22 juni 2021

Blogs vanuit de Athenaeumbibliotheek

Medewerkers van de Athenaeumbibliotheek schrijven over de dingen die zij tijdens hun werk en hun onderzoek in de oudste stadsbibliotheek van Nederland tegenkomen.

Bekijk de blogpagina

Digitale databanken en collecties

Hier vind je een overzicht van digitale databanken en websites waar je online kunt zoeken naar bibliotheekcollecties en (vrij toegankelijke) wetenschappelijke publicaties.

Bekijk digitale databanken en collecties

Digitale etalages

Kom meer te weten over de Moderne Devotie, Erasmus en Sinterklaas in onze digitale etalages.

 

Bekijk meer digitale etalages

Digitale bronnen

Links naar digitale bronnen over geschiedenis en literatuur, zoals oude kranten, beeldbanken, en andere gedigitaliseerde collecties.

 

Bekijk de lijst
Bekijk de digitale collecties

Webwinkel

Naar de webwinkel

Deventer Boekenstad

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws, blogs, tentoonstellingen, nieuwe aanwinsten, activiteiten en topstukken uit de erfgoedcollectie van de Athenaeumbibliotheek? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.