Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook png twitter

Digitale informatie

Websites om online te zoeken naar (vrij toegankelijke) wetenschappelijke publicaties

ARTindex Lexicon Online
Informatie over Nederlandse, Belgische en Luxemburgse kunstenaars. U kunt zoeken in ongeveer 56.000 beschrijvingen.

Delpher
Delpher is het centrale toegangspunt tot Nederlandse historische teksten uit de digitale collecties van een groot aantal wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. In Delpher zijn miljoenen gedigitaliseerde pagina's uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften op één plek en op woordniveau te doorzoeken. Delpher bevat ruim 90.000 boeken, ruim 1 miljoen kranten en ongeveer 1,5 miljoen pagina's uit Nederlandse tijdschriften uit de 17e tot 20e eeuw.

Directory of Open Access JournalsDOAJ logo
DOAJ is een database die wetenschappelijke tijdschriften indexeert en toegankelijk maakt. Het gaat hierbij om ‘open access’ tijdschriften zijn van hoge kwaliteit, ‘peer-reviewed’, op het gebied van filosofie, theologie, archeologie, geschiedenis etc.

JSTOR
JSTOR is een digitale bibliotheek die ruim 1500 open access academische tijdschriften, boeken en bronnen bevat. Zie ook deze pagina met uitleg.

NARCIS
NARCIS is dé nationale portal voor wie informatie zoekt over wetenschappers en hun werk. Naast wetenschappers maken ook studenten, journalisten en medewerkers binnen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven gebruik van NARCIS. NARCIS biedt toegang tot wetenschappelijke informatie waaronder (open access) publicaties afkomstig uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en diverse wetenschappelijke instellingen, datasets van een aantal data-archieven, alsmede beschrijvingen van onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksinstituten.

OAPEN Library
De OAPEN Library bevat vrij toegankelijke peer reviewed wetenschappelijke boeken op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De collectie bevat fulltext boeken die 'free to read' en boeken die 'free to share' zijn, afhankelijk van de open access licentie (of Creative Commons licentie) waarvoor de auteurs gekozen hebben.
OAPEN werkt samen met uitgevers om een kwalitatief gecontroleerde collectie van open access boeken te bouwen, en levert diensten voor uitgevers, bibliotheken en onderzoeksfinanciers op het gebied van verspreiding, kwaliteitsborging en digitale bewaring.
OAPEN is een afkorting van Open Access Publishing in European Networks.

Springer
Springerlink biedt toegang tot open access tijdschriften en boeken.
Tip: Vink Include Preview-Only content uit, dan blijven gratis te downloaden titels over.