Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook png twitter

Schatkamer van Deventer Boekenstad

De Athenaeumbibliotheek herbergt de Schatkamer van Deventer Boekenstad. Kom kijken en genieten! In de hal van ons pand Klooster 12 worden bijzondere boeken uit de collectie getoond. Aan de hand van die boeken wordt de geschiedenis van het boek in Deventer en van de Athenaeumbibliotheek verteld.

Schatkamer.jpg

De vitrines zijn gevuld met uitbundig versierde getijdenboeken, bijzondere drukken uit het begin van de boekdrukkunst, kleurrijke planten- en kruidenboeken, indrukwekkende atlassen enzovoort. De inhoud van de vitrines wordt af en toe ververst.

Van maandag t/m vrijdag bent u van 9.00-17.00 uur** van harte welkom in de Schatkamer van Deventer Boekenstad.

Het is mogelijk een rondleiding door de Athenaeumbibliotheek te reserveren via de VVV Deventer, zie de website van de VVV.

** Openingstijden kunnen afwijken in vakantieperiodes.