Direct naar de inhoud

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking wordt het aantal mensen dat aan een vorm van dementie lijdt steeds groter. De meest bekende vorm van dementie is Alzheimer. De confrontatie met Dementie is ingewikkeld en ingrijpend is voor deze mensen zelf maar ook voor hun omgeving. Gelukkig zijn er veel boeken die de vragen die deze ziekte met zich meebrengt, wellicht kunnen beantwoorden of die kunnen helpen bij het schetsen van een beter beeld hiervan, wat zorgt voor meer inzicht en begrip.

Omdat het thema dit jaar ‘Jong en oud’ is, is in samenwerking met de verschillende zorgorganisaties uit de gemeente Deventer, het Alzheimercafé en het Steunpunt Mantelzorg een aantal boektitels uitgekozen die op een informatieve wijze jong en oud wat meer kennis kan bieden op het gebied van deze ziekte. Onderaan deze pagina vind je de mooie, met zorg uitgekozen selectie boeken.

Meer weten over de ziekte van Alzheimer of nieuwsgierig welke activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag in jouw buurt of online plaatsvinden?

Neem een kijkje op de website van Alzheimer Nederland.

Boeken over alzheimer voor volwassenen

Boeken over alzheimer voor kinderen

Vanaf ca. 4 jaar.

Vanaf ca. 5 jaar.

Vanaf ca. 5 jaar.

Vanaf ca. 5 jaar.

Vanaf ca. 6 jaar.

Vanaf ca. 9 jaar.

Vanaf ca. 9 jaar.

Vanaf ca. 9 jaar.

 

Bekijk ook onze e-books over dit onderwerp.