Met een lidmaatschap van de bibliotheek kunt u een jaar lang onbeperkt lenen, waarbij u maximaal 25 boeken, cd's, dvd's en andere materialen thuis mag hebben. De uitleentermijn is 4 weken. Daarna heeft u de mogelijkheid om 2 keer te verlengen (als niemand anders een reserveringsaanvraag heeft gedaan).

Uw pas is geldig in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer en in de Athenaeumbibliotheek. Daarnaast kunt u ook gastlenen in de rest van Nederland.  

Word nu lid en schrijf u online in
De makkelijkste manier om lid te worden is online. U schrijft u in en betaalt vervolgens met iDeal. Vanaf dat moment bent u lid en kunt u bijvoorbeeld al gebruik maken van onze reserveringsdienst. U zoekt in de catalogus uit wat u wilt lenen en doet vervolgens een aanvraag. Zodra de materialen binnen zijn kunt u ze ophalen in de bibliotheek van uw keuze.

  Naar inschrijven en betalen via iDeal

Na online-inschrijven krijgt u binnen 5 werkdagen de bibliotheekpas thuisgestuurd.

Inschrijven bij de vestigingen
U kunt zich ook inschrijven aan de balies van de diverse bibliotheekvestigingen. Komt u bij ons langs voor een pas, vergeet dan niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Partnerpas
Op het moment dat u een lidmaatschapspas heeft kunt u een gratis partnerpas aanvragen.

Kosten lidmaatschap bibliotheek 2019:

Volwassenen vanaf 18 jaar € 60,00
Kortingsregeling via Rechtop! (met coupon Rechtop!) € 30,00
Internetlidmaatschap Gratis

Digitaal lidmaatschap (alleen e-books) 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

€ 42,00

Gratis

Inschrijfgeld (niet bij betaling via iDeal)oooooo € 2,60


De bibliotheek wil voor haar leden - buiten de kosten van het lidmaatschap - extra kosten voorkomen. Alleen in de volgende gevallen worden meerkosten in rekening gebracht:

oo Als u media na het aflopen van de uitleentermijn terugbrengt, betaalt u € 0,15 per titel per dag.

o
o
Voor een beperkt aantal media die u buiten Overijssel aanvraagt, zijn de kosten € 5,00 per titel.
Het aanvragen van cd's en dvd's bij Muziekweb (Bibliotheek Rotterdam) kost €3,00 per aanvraag.
U krijgt van tevoren te zien wanneer deze kosten worden berekend.
Na 4 weken overschrijding van de uitleentermijn, bij beschadiging of als media niet worden teruggebracht, betaalt u administratiekosten. Hieraan worden eventueel toegevoegd te-laatgeld, incassokosten, vergoeding van media. De vergoeding betreft de dagprijs van media met een minimum van € 5,25.
Als u de bibliotheekpas kwijt bent, kost een nieuwe pas € 3,60.

Lees alle uitleenvoorwaarden van de Bibliotheek Deventer per 1 januari 2020.


Betalen met iDeal

U kunt uw financiële Bibliotheekzaken regelen vanachter uw pc. Het jaarlijkse contributiegeld (als u al lid bent), leengeld of eventuele boetes betaalt u online met iDeal. 

Ook kunt u ervoor kiezen met iDeal een tegoed op uw Bibliotheekpas te storten. Hiermee kunt u in de Bibliotheek terecht om openstaande posten af te rekenen of gebruik te maken van betaalde faciliteiten als internetten of printen.