Lid worden vanaf 18 jaar

Met een lidmaatschap van de bibliotheek kun je een jaar lang onbeperkt lenen. Je mag dan maximaal 25 boeken, cd's, dvd's en andere materialen in huis hebben. De uitleentermijn is 4 weken. Daarna kun je de materialen 2 keer verlengen (als niemand anders een reserveringsaanvraag heeft gedaan).

Met je pas kun je lenen in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer, ook in de Athenaeumbibliotheek. Daarnaast kun je gastlenen in heel het land!  

Word meteen lid en schrijf je online in
De makkelijkste manier om lid te worden is online. Je schrijft je in en betaalt meteen met iDeal. Vanaf dan kun je meteen beginnen: reserveer vast een boek of maak gebruik van onze online diensten. Je bibliotheekpas krijg je binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. 

  Naar inschrijven en betalen via iDeal

Inschrijven bij de vestigingen
Liever inschrijven in één van onze vestigingen? Op dit moment kan dit alleen in de Bibliotheek Centrum. Daar hebben we de tijd en ruimte om je rustig in te schrijven. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Partnerpas
Als je eigen lidmaatschapspas binnen is, kun je ook een gratis partnerpas aanvragen.

Kosten lidmaatschap 2021

Volwassenen vanaf 18 jaar € 60,00
Kortingsregeling via Rechtop! (met coupon Rechtop!) € 30,00
Internetlidmaatschap Gratis

Digitaal lidmaatschap (alleen e-books) 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

€ 42,00

Gratis

Inschrijfgeld (niet bij betaling via iDeal)oooooo € 2,70


We willen zoveel mogelijk kosten buiten het lidmaatschap voorkomen. In de volgende gevallen rekenen we wel extra kosten:

oo Te-laat geld: als je media na het aflopen van de uitleentermijn terugbrengt, betaal je € 0,15 per titel per dag.

o
o
Reserveringen buiten Overijssel: reserveren in onze eigen regio is helemaal gratis. Voor sommige media buiten de regio zijn de kosten € 5,00 per titel. Het aanvragen van cd's en dvd's bij Muziekweb kost €3,00 per aanvraag.
Je ziet deze kosten vóórdat ze berekend worden.
Administratiekosten: na 4 weken overschrijding van de uitleentermijn, bij beschadiging of als media niet worden teruggebracht, betaal je administratiekosten. Hier voegen we eventueel te-laatgeld, incassokosten of vergoeding van media aan toe. De vergoeding is de dagprijs van media met een minimum van € 5,40.
Een nieuwe pas: het vervangen van een verloren of kapotte pas kost € 3,75.

 

Lees alle uitleenvoorwaarden van de Bibliotheek Deventer per 1 januari 2021.


Betalen met iDeal

Je kunt je bibliotheekzaken eenvoudig online regelen. Het lidmaatschap, leengeld of eventuele boetes betaal je bijvoorbeeld met iDeal. Ook kun je ervoor kiezen om een tegoed op je pas te storten. Zo kun je gebruik maken van faciliteiten als internet of printen in de bibliotheek.