Huiskamerbibliotheken blijven in Woonzorgcentra

Zorggroep Solis en de Bibliotheek continueren samenwerking

manboekDe contracten die de samenwerking bevestigen zijn onlangs getekend door de beide directies. Daarmee is afgesproken dat de Huiskamerbibliotheken in de Woonzorgcentra van Solis blijven, met dezelfde dienstverlening als de afgelopen twee jaar.

In 2009 werd er een contract afgesloten voor twee jaar tussen Zorggroep Solis en de Bibliotheek Deventer met een pakket van diensten voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Iedere locatie van Solis beschikt over een bibliotheek waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Zij kunnen kiezen uit een collectie van zo’n 200 boeken, waaronder boeken met grote letters en romans. Wil men eens wat anders lenen, bijvoorbeeld een boek over Deventer, een knutselboek, een luisterboek, een film of een CD, dan kan dat gereserveerd worden.

In iedere Huiskamerbibliotheek werken vrijwilligers die beschikken over een computer waarmee ze kunnen uitlenen. Ook kunnen ze samen met bewoners in de catalogus zoeken en eventueel materiaal aanvragen. Via een transport worden de boeken bij de gewenste locatie afgeleverd, zodat het in de bibliotheek aldaar opgehaald kan worden.

De Huiskamerbibliotheken zijn gevestigd op de volgende locaties: Bloemendal, Groote & Voorster, Corel, P.W. Janssen, Spikvoorde en St.Jurrien. Bekijk de openingstijden. Ook omwonenden die in bezit zijn van een lidmaatschap van de Bibliotheek Deventer kunnen gebruik maken van de Huiskamerbibliotheken.