Mijn Bibliotheek

Laden...

Finale Boekenweek 2012 in Lebuinuskerk

De Vriendendienst: Schrijvers zoeken vrienden.

De Boekenweek krijgt dit jaar een grootse finale. En in tegenstelling tot het openingsbal wordt de finale van de Boekenweek een publieksevenement. De Vriendendienst, Schrijvers zoeken vrienden wordt een feest met en voor iedereen. Een eredienst voor vriendschap.

tom lanoye1 by st vanfleteren vrij
Tom Lanoye

Het programma
Na het openingsprogramma waaiert iedereen uit; bezoekers lopen rond, wonen boekenprogramma's bij, drinken, worden aangesproken, ontmoeten of maken vrienden, laten zich meeslepen door muziek en tekst. Schrijvers die gaan optreden zijn o.a. Tom Lanoye, Joost Zwagerman, Kees van Kooten, Willem Jan Otten, Stine Jensen, Franca Treur, Nico Dijkshoorn, Tommy Wieringa en A.L. Snijders. Het hele programma komt op www.schrijverszoekenvrienden.nl

Waarom in Deventer?
Deze stad is van oudsher een plek voor het geschreven woord. Bekende wetenschappers, uitgeverijen, drukkerijen, antiquariaten en de Boekenmarkt, die is uitgegroeid tot de grootste van Europa. Iedere zomer een prachtig Tuinfeest met dichters en poëzie. Vanaf 2003 is er jaarlijks een uitgebreid programma tijdens de Boekenweek. Alle culturele instellingen, de bibliotheken, het onderwijs en een aantal boekhandels (inclusief 12 antiquariaten) nemen hieraan deel. De Stichting Deventer Boekenweek is organisator van de finale onder auspiciën van de CPNB.

nicodijkshoorn
Nico Dijkshoorn

De locatie
De Grote of Lebuinuskerk in Deventer is imposant, een gebouw met een geschiedenis, een plek waar je overdonderd wordt door de afmetingen. Kortom dé plek voor deze eredienst voor vriendschap.

Kaartverkoop vrienden
Voor vrienden zijn er speciale duokaarten te koop. En iedereen krijgt de kans om op deze avond vriend te worden met iemand anders. De Vriend van de Avond wordt beloond met een stortvloed aan digitale vrienden die zich die avond opgeven.

Deelnemers
Deelnemers aan de Deventer Boekenweek: Boekhandel Praamstra, Deventer Schouwburg, Etty Hillesum Lyceum, filmhuis De Keizer, Kunstenlab, Leeuwenkuil - Centrum voor de Kunsten/Kunstcircuit, de Bibliotheek Deventer, Poppodium Het Burgerweeshuis, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek, Stichting Deventer Antiquaren, Studium Generale, Theater Bouwkunde.

schrijverszoekenvrienden