Bibliotheekzaken betalen met iDEAL

Financiële Bibliotheekzaken kunt regelen vanachter uw pc. Het jaarlijkse contributiegeld, leengeld of eventuele boetes betaalt u online met iDEAL. Ook kunt u ervoor kiezen met iDEAL een tegoed op uw Bibliotheekpas te storten. Hiermee kunt u in de Bibliotheek terecht om bij de betaalautomaten openstaande posten af te rekenen of gebruik te maken van betaalde faciliteiten als internetten of printen.

Hoe werkt iDEAL in de Bibliotheek Deventer precies
Met iDEAL kunt u openstaande registraties betalen. Denkt u daarbij aan te laatgeld, leengeld of contributiegeld.

U kunt met iDEAL ook een bedrag storten op uw pas. Hiermee kunt u in de bibliotheek bij de betaalautomaat uw openstaande bedragen betalen. Zodra u tegoed heeft op uw pas en inlogt bij 'Mijn bibliotheek'/'Details financiële posten' wordt de optie zichtbaar af te rekenen met het tegoed. Tevens kunt u met het geld dat op uw pas staat prints betalen via de betaalautomaat in de bibliotheek.

- Log in bij Mijn bibliotheek
- Kies in het menu van Mijn bibliotheek voor Details financiële posten
- Vink openstaande registraties aan
- Vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in
- Betaal via iDEAL

iDEAL en kinderen
Ouders kunnen via iDEAL voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten of met iDeal openstaande registraties afrekenen. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.

Van wie is het deposito?
Van u. Dit bedrag blijft op uw pasje staan en alleen u zelf bepaalt of het wordt 'aangesproken'. Dit houdt concreet in dat als u bijvoorbeeld te laatgeld ter hoogte van 2,35 heeft opgebouwd dit bedrag van uw deposito wordt afgeschreven nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven.
Verrekenen van openstaande registraties met het deposito kan zowel via de betaalautomaat in de bibliotheek als via de website/Mijn Bibliotheek. Direct betalen van openstaande registraties met iDEAL kan alleen via internet.

Financieel overzicht
Door  in te loggen bij Mijn bibliotheek en de keuzes Details financiële posten en Status iDEAL transacties krijgt u een overzicht van uw financiële handelingen bij de bibliotheek