Bibliotheek blij met Vriendensteun 2011/2012

vrienden van de bibliotheek actueelOnlangs hebben de Vrienden van de Bibliotheek Deventer weer een aantal projecten financiële steun gegeven. Dit keer is gekozen voor veel variatie in de vorm van (vertel)voorstellingen, tablettelefoons en koffieautomaten.

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Deventer ondersteunt als sinds 1984 de bibliotheek financieel met aankopen en projecten waarvoor binnen de begroting van de bibliotheek geen ruimte is. Dat doen ze met de opbrengsten van de verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek en boeken van particulieren. Daarnaast ontvangen de Vrienden jaarlijks giften van ruim 100 donateurs.

De Vrienden van de Bibliotheek hebben besloten een viertal projecten te ondersteunen voor de periode 2011/2012.

Nationale Voorleesdagen 2012

Allereerst gaat er geld naar het bijzondere programma dat is samengesteld in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2012 van 18 t/m 28 januari. Mede door de gift van de Vrienden is het mogelijk om in bijna alle vestigingen van de bibliotheek theatervoorstellingen te realiseren. Kijkt u voor een overzicht van de voorstellingen in de agenda. Of klik hier.

Tablettelefoons voor het Augmented Reality spel  ‘Expeditie Deventer’
In december 2010 won de Bibliotheek Deventer met dit spel de Digitale Erfgoedprijs. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan uitbreiding en aanpassing. Een van de aanpassingen is de inzet van tablettelefoons. Deze hebben een scherm van 7 inch wat bijna dubbel zo groot is als een gemiddelde smartphone. Hierdoor komt het fenomeen Augmented Reality beter tot zijn recht en wordt het toegankelijker voor een grotere groep (voornamelijk oudere) mensen.

Verteltheater op de zondagmiddagen dat de bibliotheek open is
Inmiddels al een traditie geworden, de vertelvoorstellingen op de koopzondagen. Hoewel dit een terugkerend project is hebben de Vrienden toch besloten financiële steun te geven. Zonder hun geld zouden de voorstellingen in 2012 niet door kunnen gaan. Het goede nieuws is dus dat u ook het komend jaar, met uw kinderen, kunt genieten van een zeer gevarieerd aanbod aan familievoorstellingen in de Bibliotheek Centrum

Koffieautomaten op de activiteitenzolders
De Bibliotheek Centrum biedt steeds vaker fysieke ruimte aan organisaties uit Deventer. Zo geven ‘de mannen van’ de Hobby Computer Club Deventer op zolder advies bij computerproblemen, repeteert Toneelgroep Volksonderwijs daar voor hun nieuwste optreden en wordt een andere zolder geregeld omgetoverd tot Dichterscafé. Om het verpozen voor iedereen aangenaam te maken hebben de Vrienden ja gezegd op een bijdrage voor koffie- en theeautomaten op de activiteitenzolders.

De Bibliotheek Deventer is erg blij met de steun en de bijdragen van de Vrienden. Door de bijdragen kan de bibliotheek extra activiteiten ondernemen en ruimte bieden aan organisaties in Deventer die hun activiteiten in de bibliotheek willen laten plaatsvinden. Meer weten over de Vrienden van de Bibliotheek, klik dan hier.